1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Andrei Tivilichi, comentator DigiSport: Se pariază cu telefonul de pe stadion!

Andrei Tivilichi, comentator DigiSport: Se pariază cu telefonul de pe stadion!

Caramavrov
Caramavrov

2018-04-18 12:13:24

image Andrei Tivilichi, comentator DigiSport: Se pariază cu telefonul de pe stadion!

Andrei Tivilichi (32 de ani) e comentator sportiv la DigiSport de la deschiderea postului, din vara lui 2009. A intrat în presă în 2006, la Național TV. "Eram student si am mers acolo În practică, iar dupa cateva luni am fost angajat pe functia de reporter. Îmi amintesc foarte bine prima filmare la care am participat - întoarcerea Rapidului după calificarea obținută la Hamburg. A fost o nebunie generală în Aeroportul Băneasa: foarte mulți suporteri care cântau, torțe, fumigene, tot arsenalul. A fost imposibil ca cineva să facă vreun interviu", povestește Andrei.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

A lucrat apoi un an la PROTV (2007-2008). La DigiSport, are sute de meciuri comentate, de orice nivel, de la Liga a patra (Steaua - Rapid) până la Champions League. A comentat de la fața locului meciuri precum Real - Barcelona, Real - Atletico, Lazio - Roma, Juventus - Napoli (finala de Cupa Italiei pe Olimpico) sau Steaua - Dinamo.

Andrei cere o analiză la sânge în legătură cu blaturile făcute pentru pariuri, în contexul în care se pariază chiar și de pe stadion, de pe telefon sau de pe laptop.

Ai întâlnit până acum un fost sportiv care să recunoască, chiar și neoficial, că pariază?

Evident, am întâlnit destui. Mulți dintre ei chiar câștigă destul de bine din pariuri, pentru că își permit să pună mulți bani pe un singur meci cu cotă mai mică, pe când pariorii obișnuiți trebuie să pună bilete de tip cearșaf pentru a ajunge la acele sume. Nu spun că persoanele despre care vorbesc au făcut averi din pariuri, dar au un profit bun.

Ar trebui să nască suspiciuni faptul că ligile și competițiile din România sunt sponsorizate de case de pariuri?

Este greu de spus, dar la divizia B situația este cumplită. Avem cazuri concrete: la Brăila, antrenorul a ieși și a zis că jucătorul cutare și jucătorul cutare au trântit meciul. Există tot felul de relații dubioase. Am auzit de cazuri în care se stătea cu telefonul sau cu laptopul și se paria direct de pe stadion. Pe de altă parte, din aceste sponsorizări sunt niște bani care vin în fotbal. Echipe mari precum Real Madrid au ca sponsor case de pariuri. Jucători de top precum Neymar sau Cristiano Ronaldo apar în reclamele unor organizatori de jocuri de noroc și nu are nimeni nicio suspiciune. Sunt relații strict comerciale. Dar vorbim în contextul local de aici. Suntem o nație suspicioasă.

Flagel la Liga a doua

Vorbeai de situația din Liga a 2-a. Ar trebui scoase de la pariuri eșaloanele inferioare din România?

Știu că la FRF există o Comisie de Integritate și că UEFA investește mult în lupta împotriva aranjamentelor. Trebuie o analiză mai la sânge. Este foarte complicat de dat un verdict, pentru că de la Divizia C în jos fotbaliștii câștigă câteva sute de lei, și nici aceia nu sunt plătiți la timp. Este deja un flagel, nu vorbim despre aranjamente izolate.

Pe cine ai fi pariat la alegerile FRF?

Am discutat zilnic cu colegii pe acest subiect. Răzvan Burleanu s-a înconjurat de oameni care nu se pricep la fotbal și care chiar au declarat că nu le place fotbalul. Parcă Vișan a spus asta. Pe de altă parte, nu cred că trebuie să fi fost mare fotbalist pentru a fi președintele FRF. Trebuie să fii un bun manager, să atragi sponsori. Nu e în regulă că Răzvan Burleanu a scos abia acum niște dosare, este o formă de tăinuire. Nu a auzit că s-ar fi întâmplat pe la haltere acele nereguli, ci s-au întâmplat chiar la federația pe care o conduce și trebuia să afle de ele imediat. Totuși, nu înseamnă că neregulile semnalate nu s-au întâmplat. E greu să fim categorici. Eu am mers pe mâna lui Lupescu. Nu mă aștept să fie vreun Mesia, pentru că nu poți reforma fotbalul românesc într-un singur mandat. Ai de luptat cu mentalități formate în decenii.

FCSB, dependentă de Budescu

Dar în lupta pentru titlu pe cine ai paria?

Știu doar că se va juca până în ultima etapă. FCSB și CFR au fiecare atuurile lor. La FCSB e clară dependența de Budescu - și ăsta e un motiv de îngrijorare - dar când joacă Budescu pot bate pe oricine în campionat. Este important și Pintilii. CFR are de partea ei valoarea antrenorului și forța grupului. 

Cum comentezi ce a spus Dan Petrescu, că nu câștigă nimeni la Ovidiu dacă Viitorul evoluează cu ambitțe?

Dan Petrescu își laudă adversarii înainte de meci, pentru a pregăti terenul în caz de eșec, și după meci, pentru a da o valoare și mai mare unei victorii. Nu putea să spună că a bătut fără drept de apel. Așa este el și nu cred că dorește să fie simpatic. Își urmărește interesul, e angajat să facă performanță. Nici Simeone sau Mourinho nu au un stil agreabil, dar au rezultate. 

Violențele de la Steaua - Rapid, dezgustătoare!

Ce impresie ți-a lăsat Steaua - Rapid?

Am fost impresionat doar de atmosferă și mi-a plăcut ritmul jocului. Ce s-a întâmplat cu violențele a fost dezgustător. Rapid a fost clar echipa mai matură și a meritat victoria. Steaua probabil că are jucători foarte buni dacă îi pui să joace împotriva unor adversari de aceeași categorie de forță, însă nu puteau face mai mult în fața lui Daniel Niculae, care a jucat la Campionatul European, în fața lui Voicu și Doru Bratu. Revenind la violențe, ele ar putea să îndepărteze din nou lumea de la stadion.

Tu cu ce echipă ții?

Eu sunt din Pitești, deci cu FC Argeș. Sunt fan al fotbalului italian, pentru că am crescut cu acest fotbal.

Ce meci ți-a fost cel mai greu să comentezi?

Categoric, prima repriză din Juventus - Sepsi (0-2). Nu s-a întâmplat aproape nimic, doar fragmentări. Sunt cumplit de greu de comentat meciurile în care nu se joacă nimic. 

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Marius Huțu
+12.68
Câștigate
5
Pierdute
2
2
Ionuţ Angheluţă
+8.5
Câștigate
1
Pierdute
0
3
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX