1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Adrian Iencsi, fostul căpitan din Giulești: "Pancu, Daniel Niculae și suporterii sunt palmaresul Rapidului!"

Adrian Iencsi, fostul căpitan din Giulești: "Pancu, Daniel Niculae și suporterii sunt palmaresul Rapidului!"

Caramavrov
Caramavrov

2018-02-01 15:20:00

image Adrian Iencsi, fostul căpitan din Giulești: "Pancu, Daniel Niculae și suporterii sunt palmaresul Rapidului!"

Fostul internațional Adrian Iencsi, în prezent antrenor, vorbește despre compromisurile pe care trebuie să le facă tehnicienii aflați la început de drum pentru a avea un job. Iencsi crede că adevăratul palmares al Rapidului este reprezentat de fotbaliștii emblematici și de suporteri. 


Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dacă nu are în spate un patron de club, ce șanse are să profeseze un antrenor care tocmai a terminat școala?

Nu prea are șanse. Este foarte greu să fii angajat la o echipă doar trimițând un CV. Totuși, presupunând că ajungi la un club fiind propus de o persoană din conducerea administrativă, nu ai autoritate dacă nu ești sprijinit și de patronul acelui club. 

"Antrenorii tineri sunt nevoiți să accepte multe nedreptăți"

Se tot vorbește despre drepturile fotbaliștilor. Cele ale antrenorilor sunt apărate așa cum trebuie?

În România, mai sunt multe de făcut în acest sens. Antrenorii sunt dați afară chiar dacă au rezultate. Mi s-a întâmplat și mie. Depinde și la ce nivel de notorietate te afli. Pentru un antrenor aflat la început de drum, este greu să își impună propriile reguli și trebuie să accepte multe nedreptăți doar de dragul de a antrena, pentru a avea un loc de muncă.

Poate fi un antrenor victima fotbaliștilor care pariază?

Nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Antrenorul este obligat să își vadă de treaba lui și să antreneze cât mai bine echipa. Nu are de unde să știe, atunci când pregătește un meci, cum procedează jucătorii. 

Dănuț Lupu spune că Academia Rapid ar trebui să se desființeze. Cum vezi tu situația?

Eu văd situația total diferit. Știu ce înseamnă să începi un nou proiect. Sunt foarte atașat de acest club, un club care mi-a dat totul. Atunci când s-au format 2-3 echipe Rapid, am vrut să dau o mână de ajutor și să formăm una singură, care să o ia de la zero, dar nu mă puteam bate cu morile de vânt. Îi apreciez pe cei care s-au implicat la Academia Rapid. Nu e ușor ce fac. Pe parcurs, poate deveni FC Rapid. 

Crezi că Academia Rapid va prelua palmaresul în cele din urmă?

Fotbaliștii emblematici, precum Pancu sau Daniel Niculae, și suporterii, care sunt alături de echipă, reprezintă palmaresul. 

Dacă ai fi fost în activitate, ai fi acceptat să joci în Liga a IV-a alături de Pancu și de Daniel Niculae?

De ce nu? Am spus că voi susține Rapidul indiferent de liga în care ar juca. Aș face orice pentru Rapid.

Crezi în revenirea în fotbal a lui George Copos?

Nu, nu cred, cu toate că m-aș bucura să se întâmple lucrul acesta. Este un conducător inteligent, elegant, un manager excelent. Drept dovadă, Rapidul a avut cele mai mari performanțe din istorie pe timpul lui. Sunt sigur că iubește în continuare echipa, dar nu mai are timp de fotbal.


Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dacă ai fi consilierul noului președinte al FRF, care ar fi primul sfat?

Să creeze infrastructură pentru copii și juniori, pentru că este dezastru atât în țară, cât și în Capitală. Asta este prima condiție pentru performanță. În București, cred că sunt peste 100 de cluburi și asociații sportive. Doar 2-3 dintre ele au condiții bune de pregătire. Acesta ar fi primul sfat.

"România, șanse mari de calificare!"

Ce șanse are România în grupa de Liga Națiunilor, cu Serbia, Muntenegru și Lituania?

Are șanse mari de calificare, mai ales în conjuctura actuală, cu un antrenor tânăr, ambițions, care transmite și fotbaliștilor această ambiție. În plus, jucătorii din această generație au foame de performanță.

Cine va câștiga Liga I?

Cred că CFR Cluj, deși mi-aș dori să fie Craiova campioană. După Rapid, țin cu Craiova, pentru că aceasta este echipa care se apropie cel mai mult de Rapid ca și spirit. Îmi plac suporterii și atmosfera de acolo.

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX