1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Adrian Bumbescu: Multe nonvalori la derby! La golul egalizator, toată echipa lui Dinamo dormea pe teren!

Adrian Bumbescu: Multe nonvalori la derby! La golul egalizator, toată echipa lui Dinamo dormea pe teren!

Caramavrov
Caramavrov

2018-02-16 15:10:00

image Adrian Bumbescu: Multe nonvalori la derby! La golul egalizator, toată echipa lui Dinamo dormea pe teren!

Adrian Bumbescu, fostul fundaș de fier al Stelei din anii 80, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, este de părere că doar greșelile individuale ale fotbaliștilor au condus la faze de poartă în „clasicul României”. Actualul coordonator al centrului de copii și juniori al CSA Steaua își amintește că, pe timpul lui Ceaușescu, jucătorii nu aveau interdicție să parieze, pentru că nu erau interesați de așa ceva. 

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Cum decurge proiectul CSA Steaua?

Exact așa cum anticipam. Totul se face cu cea mai mare seriozitate. Lăcătuș și Iovan se ocupă de echipa de seniori, care este pe primul loc, iar eu coordonez centrul de copii și juniori, unde avem grupe de la 2001 la 2009. În curând, vom înființa grupele 2010 și 2011. 

Aveți tineri fotbaliști talentați, care să devină jucători de prim-plan în anii următori?

Avem destui, dar nu vreau să nominalizez pe nimeni, pentru că vine un club cu bani, îi dă părintelui 5000 de euro și îl ia de la noi. Este o problemă general valabilă la acest nivel. Copiii vin spre noi, pentru că avem blazon. Nu facem racolări, aducem jucători numai prin selecțiile pe care le organizăm, la stadion sau în școli.

"Să vină Lupescu! Burleanu a dat înapoi cu patru ani fotbalul românesc!"

Dacă ați fi președintele FRF, care ar fi prima măsură luată în privința eșaloanelor inferioare?

Nu aș vrea să fiu președinte și să gândesc ca Burleanu, care a dat fotbalul românesc înapoi cu 4 ani cu Daum și cu toate minciunile lui. Să vină Lupescu, pentru că se pricepe la fotbal. Trebuie măsuri la toate nivelurile. În primul rând, țin minte că atunci când eram junior la Craiova, la Autotransport, jucam în deschiderea meciurilor echipei mari și venea multă lume la stadion ca să ne vadă. Este o idee bună pentru promovarea academiei de copii și juniori. Apoi, antrenorii trebuie controlați dacă au licență pentru nivelul la care antrenează și să fie plătiți mai bine. Dacă tu, ca antrenor, nu ai ce mânca și primești mesaj pe telefon că trebuie să plătești rata la bancă, te gândești dacă refuzi suta de euro pe care ți-o dă un părinte să-i bagi copilul în echipă. Și arbitrii trebuie plătiți mai bine la fotbalul mic, pentru că te fac varză. La nivelul Ligii I, trebuie luate măsuri astfel încât să nu mai ajungă la noi tot felul de fotbaliști străini fără valoare, care nu ar avea loc în liga a 7-a din țara lor. Lupescu va ridica fotbalul românesc.

Când erați fotbalist activ, aveați voie să jucați la Pronosport?

Nu aveam timp de așa ceva. Pe atunci nici nu se știa ce sunt alea pariuri. Nu era interes deloc, de aceea nici măcar nu era interzis să jucăm, prin Regulamentul de Ordine Interioară al clubului.

Cu câți bani ați rămas după câștigare CCE?

Haha... Nici nu am primit vreun ban pentru acea performanță. Am primit un Aro, pe care l-am vândut. Nu aveam ce face cu banii pe atunci, doar să mai luăm ceva de afară, câte un video, dar stăteam cu frică atunci când intram în țară.

Cine v-a spus „Colonelul” și de ce?

Eu eram doar ofițer, dar spectatorii „m-au ridicat în grad” pentru felul în care coordonam compartimentul defensiv și asiguram legătura cu linia mediană.

Despre legenda cu băuta dinaintea meciurilor

Circulă legenda că se mai trăgea câte o dușcă în vestiar...

S-au scris multe lucruri neadevărate. Nu s-a băut niciodată înainte de meci. După aceea, mai beam câte o bere, când era ziua cuiva. Păunescu și Valentin Ceaușescu ne invita la "Melody" cu nevestele. Eram profesioniști, nu puteam să ne batem joc de cariera sportivă. Știam exact când să bem și cât să bem. Nu existau excese. Dacă ar fi existat, nu am fi rezistat fizic.

Ce impresie v-au lăsat apărările la Dinamo - FCSB?


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Nu vreau să vorbesc despre FCSB, pentru că există această dispută cu ei și evit să intru în alt conflict. Pot spune doar că a fost spectacol doar prin prisma non-valorilor de pe teren. Teixeira, la 37 de ani, a fost printre cei mai buni și nu pentru că ar fi el cine știe ce, dar printre lulele... S-au făcut multe greșeli și așa s-au născut faze de poartă. Acum este derby doar cu numele. Nu se compară sub nicio formă cu meciurile pe care le aveam noi. La golul egalizator, toată echipa lui Dinamo dormea pe teren. 

Vrea să ia Craiova titlul!

Cine credeți că ia titlul?

Vreau să îl ia Craiova și cred că are șanse, pentru că practică fotbalul cel mai spectaculos. Eu țin cu ei de mic, acolo m-am născut ca fotbalist.

 

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX