1. Home »
  2. Euro »
  3. Spania - Franța 2-1 în semifinalele Euro 2024. Lamine Yamal este de senzație!

Spania - Franța 2-1 în semifinalele Euro 2024. Lamine Yamal este de senzație!

victorpartan
victorpartan

2024-07-10 00:01:41

image Spania - Franța 2-1 în semifinalele Euro 2024. Lamine Yamal este de senzație!

Spania - Franța, semifinala Euro 2024, s-a jucat la concurență cu Virtus - FCSB (1-7), din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. În San Marino au fost opt goluri, la Munchen am văzut fotbal de cel mai înalt nivel, spaniolii câștigând cu 2-1 după ce au fost conduși.

Lamine Yamal, superstar la 16 ani

Spania fusese cea mai bună echipă de la acest turneu final, până în faza semifinalelor. De aceea, deschiderea scorului de către Franța a venit ca o surpriză. Până la urmă, lucrurile au intrat în normal. Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European, și-a făcut mingea pe stângul și l-a învins din afara careului pe Maignan, portarul cu cel mai bun procentaj de intervenții salvatoare până în startul acestui meci (94%). Balonul a lovit bara înainte să intre în plasă. Adolescentul de la FC Barcelona a devenit și cel mai tânăr fotbalist care a evoluat într-o semifinală de turneu final European sau Mondial, doborând recordul lui Pele.

Defensiva franceză, care a părut foarte solidă în jocurile precedente, a fost amețită de acțiunile în viteză ale ibericilor. Dani Olmo „i-a rupt coloana” lui Tchouameni, a șutat puternic și a marcat, cu toată opoziția lui Kounde. Franța nu a fost foarte inspirată nici în ofensivă, cu toate că Mbappe (fără mască) a atacat pe partea lui Jesus Navas, fundașul dreapta de 38 de ani care l-a înlocuit pe Carvajal (suspendat).

În repriza secundă, Maignan l-a oprit pe Niko Williams la 30 de metri de poartă, ca un veritabil fundaș. Apoi Franța a preluat inițiativa și a ajuns de câteva ori în fața porții lui Unai Simon, dar secvența nu a ținut foarte mult, pentru că ibericii au pus stăpânire pe minge. Finalul confruntării a fost dominat de durități. Francezii nu au fost în stare să pună presiune pe careul advers, ba chiar au fost nevoiți să se apere. Ultimul fluier a bătut în cuie un rezultat firesc.

Lamine Yamal este acel ceva care transformă o echipă în super echipă.

SPANIA - FRANȚA 2-1 (2-1)

Au marcat: Yamal (21), Olmo (25)/ Muani (8)

Spania: Unai Simon - Navas (înlocuit cu Vivian), Nacho, Laporte, Cucurella - Fabian, Rodri, Olmo (Merino) - Yamal (înlocuit cu F. Torres), Morata (înlocuit cu Oyarzabal), Nico Williams (înlocuit cu Zubimendi)

Franța: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Kante (înlocuit cu Griezmann), Tchouameni, Rabiot (înlocuit cu Camavinga) – Dembele (înlocuit cu Giroud), Kolo Muani (înlocuit cu Barcola), Mbappe

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+82.9
Câștigate
10
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+59.32
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Tudor Cosma
+48.56
Câștigate
33
Pierdute
19

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX