1. Home »
  2. Euro »
  3. Euro 2024, etapa 1: Germania - Scoția 5-1 (3-0)

Euro 2024, etapa 1: Germania - Scoția 5-1 (3-0)

victorpartan
victorpartan

2024-06-15 00:07:28

image Euro 2024, etapa 1: Germania - Scoția 5-1 (3-0)

Germania a învins-o cu 5-1 pe Scoția într-una dintre cele mai lipsite de suspans partide inaugurale ale unui turneu final de Campionat European. Nemții au jucat ce și cât a trebuit, dar adversarii lor au arătat ca o echipă din lumea a doua a fotbalului.

Scoțienii i-au respectat prea mult pe nemți. Mai aveau puțin și le întindeau covorul roșu spre poarta lui Gunn. În prima repriză, au putut fi numărate pe degetele de la o singură mână situațiile în care insularii au trecut de mijlocul terenului. De partea cealaltă, germanii au arătat că sunt buni. Cât de buni, vom vedea în jocurile următoare, pentru că acest „test” nu a fost deloc relevant.

Wirtz, Musiala și Havertz (din penalty) au marcat golurile primei reprize, la finalul căreia scoțianul Porteous a primit cartonașul roșu. În repriza a doua a fost un fel de „la mălai”. S-a jucat la o singură poartă. Echipa gazdă a presat, dar nu s-a mai concentrat, marcând numai două goluri. Lipsa de concentrare a dus și la autogolul lui Rudiger.

„No Scotland, no party”, a fost deviza cu care au venit la acest turneu final fotbaliștii din țara whisky-ului. Corect! Poate că nemții nu ar fi petrecut dacă ar fi avut altă adversară. Norvegia lui Haaland și Odegaard, echipa „lăsată acasă” de scoțieni în urma preliminariilor, probabil că ar fi jucat mai mult fotbal. Dar să lăsăm la o parte poveștile cu „dacă” și cu „parcă”, pentru că avem de anunțat o certitudine: după mulți ani, Germania are din nou un „nouar” adevărat. Este vorba despre Fullkrug.

GERMANIA vs SCOȚIA 5-1

Au marcat: Wirtz (10), Musiala (19), Havertz (45+1 - penalty), Fullkrug (68), Can (90+3)/ Rudiger (87 - autogol)

Germania: Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich (înlocuit cu Gross), Kroos (înlocuit cu Can) - Musiala (înlocuit cu Muller), Gundogan, Wirtz (înlocuit cu Sane) - Havertz (înlocuit cu Fullkrug)

Scoția: Gunn - Ralston, Porteous, Hendry, Tierney (înlocuit cu McKenna), A. Robertson - McGinn (înlocuit cu McLean), McTominay, McGregor (înlocuit cu Gilmour), Christie (înlocuit cu Shankland) - Che Adams (înlocuit cu Hanley)

În a doua zi a Euro 2024, pe 15 iunie, sunt programate următoarele meciuri:

Credit foto: uefa.com

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+130.4
Câștigate
60
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX