1. Home »
  2. Euro »
  3. Cât costă să vezi meciurile naționalei de pe stadion, în Germania

Cât costă să vezi meciurile naționalei de pe stadion, în Germania

victorpartan
victorpartan

2024-06-05 12:55:04

image Cât costă să vezi meciurile naționalei de pe stadion, în Germania

Economia germană, cea importantă din Europa, va avea o creștere de 0,3% în 2024 datorită organizării turneului final al Campionatului European de fotbal (14 iunie - 14 iulie). Cele mai mari venituri vor fi generate de industria ospitalității. O contribuție la impactul financiar pozitiv o vor avea și suporterii echipei naționale a României.

Au fost vândute 2,7 milioane de bilete pentru Euro 2024. Orașele care găzduiesc meciurile - Berlin, München, Köln, Dortmund, Duesseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig și Stuttgart - se vor bucura de un aflux semnificativ de turiști. Norbert Kunz, director general al Asociației Germane de Turism (DTV), se așteaptă la doborârea unor recorduri, atât ca număr de vizitatori, cât și ca sume cheltuite de aceștia.

Evenimentele fotbalistice majore din trecut au arătat că în timpul unui turneu final se bea mai multă bere decât se obișnuiește în săptămânile de vară. De exemplu, în timpul Cupei Mondiale din 2006, desfășurate tot Germania, vânzările de bere au crescut cu aproximativ 5% în zilele premergătoare competiției și în timpul ei. Pentru producători, Euro 2024 vine cum nu se poate mai bine, în contextul în care vânzările au scăzut cu 4,5% în 2023, comparativ cu anul precedent.

Creșterea economică per ansamblu nu este pusă doar pe seama turiștilor, ci și a populației autohtone, al cărei comportament de consum depinde de traseul avut de naționala Germaniei la Campionatul European. Dacă elevii lui Nagelsmann vor trece de faza grupelor și vor ajunge cât mai sus în turneu, atunci „neamțul de rând” va experimenta un sentiment de exaltare care îl va împinge să nu mai fie atât de atent cu cheltuielile. Astfel, vor crește vânzările lanțurilor de retail, dar și cele ale magazinelor care vând echipament sportiv. 

Câți bani lasă în Germania un microbist din România?

Site-ul bonuscodebets.co.uk a calculat costurile medii pentru 2 persoane care călătoresc din România la turneul final. S-au avut în vedere patru categorii de cheltuieli: transport, cazare, masă, bilet la meci. 

Costuri de transport: costul biletului de avion a fost calculat pentru o călătorie dus-întors între capitala fiecărei țări de origine, în speță București, și orașul în care echipa are primul meci. Pentru deplasare între orașele din Germania au fost luate în calcul prețurile medii ale biletelor de tren.

Costuri de cazare: În total, au fost analizate peste 10 000 de unități de cazare de pe Booking.com și Airbnb.

Costul meselor: Datele au inclus prețuri medii pentru trei mese la restaurant de persoană pe zi pentru orașe selectate.

Costul biletelor: S-a ținut cont de prețurile medii ale biletelor de Categoria 1, Categoria 2 și Categoria 3 de pe site-ul oficial al UEFA.

România - Ucraina, Munchen, 17 iunie

Avion București-Munchen și retur: 712 euro

Cazare 17-21 iunie: 1.738 euro la hotel, sau 970 de euro la Airbn

Mâncare: 360 de euro

Bilet la meci: 274

Belgia - România, Koln, 22 iunie

Tren Munchen - Koln: 53,9 euro

Cazare 21-25 iunie: 1.552 la hotel, sau 745 la Airbn

Masă: 288 de euro

Bilet la meci: 274 de euro

Slovacia - România, Stuttgart, 26 iunie

Tren Koln - Stuttgart: 35,9 euro

Cazare 25 iunie - 1 iulie, 2.023 la hotel, 655 la Airbn,

Masă: 540 de euro

Bilet la meci: 274 de euro

La cheltuielile cu transportul se adaugă prețul biletului de tren pe ruta Stuttgart - Munchen, înapoi la avion, care este de aproximativ 40 de euro.

Dacă adunăm toate cheltuielile, rezultă un cost de aproximativ 4.000 de euro de persoană doar pentru cele trei meciuri din faza grupelor, potrivit celor de la bonuscodebets.co.uk (cu cazare la hotel). 

Desigur, pot fi găsit variante și mai ieftine. De exemplu, un hamburger costă 2-4 euro la un food truck de pe stradă, iar o pizza din care mănâncă mai multe persoane costă 10-12 euro la un restaurant care nu e de lux. Cheltuielile per persoană pot scădea la sub 3.000 de euro. Experiența participării la Euro 2024 este, însă, neprețuită.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX