1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Țara Galilor – Iran 0-2. Victore mare cu „bătaie” până la Teheran. Perșii i-au „supus” pe galezi, cu două goluri în prelungiri

Țara Galilor – Iran 0-2. Victore mare cu „bătaie” până la Teheran. Perșii i-au „supus” pe galezi, cu două goluri în prelungiri

Caramavrov
Caramavrov

2022-11-25 16:13:12

image Țara Galilor – Iran 0-2. Victore mare cu „bătaie” până la Teheran. Perșii i-au „supus” pe galezi, cu două goluri în prelungiri

Iran a jucat meciul cu Țara Galilor la totul sau nimic și i-a ieșit. A câștigat cu 2-0, la capătul unui meci dramatic și speră la o calificare în premieră în faza următoare a Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

După dezastruosul 2-6 cu Anglia din prima etapă a grupei B de la CM, iranienii nu mai aveau decât varianta victoriei în partida cu Țara Galilor. Au suferit o repriză, apoi au dominat-o copios pe cea de a doua. Însă golul nu venea, cu toate că au fost mai buni. Azmoun și Gholizadeh au nimerit bara în același minut, 52, pentru ca Ezatolahi (73) și apoi galezul Davies (83) să rateze alte două ocazii importante.

A fost nevoie ca portarul Hennessey să fie eliminat pentru un fault violent la Taremi (84) pentru ca formația asiatică să se dezlănțuie. În prelungirile meciului, Cheshmi (90+8) și Rezaeian (90+11) și-au năucit adversarii, marcând golurile unei victoria de aur. Și cu bătaie lungă tocmai până la Teheran, în contextul protestelor de acolo.

A fost a treia victorie obținută de Iran la un turneu final de Cupă Mondială, după 2-1 cu SUA la CM 1998 și 1-0 cu Maroc la ediția din Rusia.

În altă ordine de idei, Henessey, care a primit iniţial doar cartonaş galben, pentru ca arbitrul să revină și să i-l arate pe cel roșu după consultarea VAR, a devenit primul jucător eliminat la acest turneu final.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit o singură dată, 1-0 pentru galezi, într-un amical disputat în 1978.

În ultimele jocuri din grupă, programate pe 29 noiembrie, Iran va întâlni SUA, la Doha, iar Țara Galilor va înfrunta Anglia, la Ar-Rayyan.

Au cântat imnul cu gândul la protestele de acasă

Solidari cu protestatarii din Iran, care s-au revoltat după moartea Mahsei Amini, acuzată că nu a purtat corect hijabul, jucătorii pregătiți de Carlos Queiroz au cântat de această dată imnul național înaintea meciului, spre deosebire de partida precedentă, cu Anglia, în care au tăcut.

Asta poate și pentru faptul că au fost avertizați explicit de oficialii de la Teheran că riscă represalii, dar s-a văzut pe teren că fotbaliștii au dat totul pentru a le aduce fanilor și numai fanilor o victorie mare. Și speranță.

Iar în tribune imaginile au fost emoționante. În momentul intonării imnului, mai mulți iranieni au izbucnit în plâns, în timp ce numeroase fane ale naționalei persane aveau desenate pe obraji lacrimi de culoarea sângelui.

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX