1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Stadionul de 675 de milioane de dolari a fost „testat” înainte de CM 2022

Stadionul de 675 de milioane de dolari a fost „testat” înainte de CM 2022

Caramavrov
Caramavrov

2022-09-17 21:21:51

image Stadionul de 675 de milioane de dolari a fost „testat” înainte de CM 2022

Arena pe care se va juca finala Cupei Mondiale 2022, Lusail Iconic Stadium, a fost testată cu ocazia unui meci între campioana Egiptului, Zamalek, și campioana Arabiei Saudite, Al Hilal (1-1). Au fost  77.575 de spectatori în tribune, cu puțin sub capacitatea de 80.000 de locuri. Regalul fotbalistic a fost prefațat de concertul superstarului egiptean Amr Diab, de 7 ori câștigător al World Music Awards.

Joacă la pariuri sportive cu un bonus atractiv fără depunere!

Având forma unui bol tradițional arăbesc, „Lusail” a fost ultimul stadion inaugurat dintre cele opt. Hassan Al-Thawadi, șeful comitetului de organizare, a declarat că deschiderea a fost „punctul culminant al unei călătorii de 13 ani”.

„Supercupa Lusail”, câștigată de Al Hilal după loviturile de departajare, a fost un important test nu numai pentru siguranța în interiorul arenei, ci și pentru sistemul de control de la granițele statului Qatar și pentru trenurile fără „șofer” pe care s-au cheltuit miliarde de dolari și care vor transporta peste un milion de fani spre arenele aflate la kilometri distanță de metropola Doha.

Sute de suporteri saudiți și egipteni au traversat granița Abu Samra în autobuze, după ce și-au lăsat mașinile pe partea saudită. Toți au aplicat pentru un card special pentru fani, cardul Hayya, de care vor avea nevoie toți microbiștii pentru a intra în Qatar, în perioada turneului final al Cupei Mondiale. Sistemul de procesare pentru eliberarea cardurilor a fost folosit pentru prima dată.

„Am intrat doar cu pașaportul și cardul Hayya. A fost simplu și bine organizat”, a spus Muhammad Mujahid, un egiptean care locuiește în Arabia Saudită. Pe de altă parte, presa internațională a scris despre numeroase probleme de organizare și de logistică, precum epuizarea apei de vânzare în timpul pauzei, numărul insuficient de toalete și puterea prea mică a aparatelor care ar trebui să răcorească aerul.

Gianni Infantino, președintele FIFA, este sigur că experiența CM 2022 va fi cea mai bună pentru fanii din afara granițelor țării organizatoare: „Vor trăi ce trăiește un copil care merge pentru prima oară la Disneyland și vede toate jucăriile și atracțiile”.

Până în prezent, au fost vândute 2,45 milioane de bilete pentru Cupa Mondială, din cele 3 milioane disponibile.

Credit foto: cbssports.com

Joacă la pariuri sportive cu un bonus atractiv fără depunere!

Te-ar putea interesa și:

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+149.04
Câștigate
39
Pierdute
12
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+46.41
Câștigate
14
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX