1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Senegal, din nou în optimile Campionatului Mondial după 20 de ani! Olanda, calificată fără probleme

Senegal, din nou în optimile Campionatului Mondial după 20 de ani! Olanda, calificată fără probleme

Caramavrov
Caramavrov

2022-11-29 21:09:25

image Senegal, din nou în optimile Campionatului Mondial după 20 de ani! Olanda, calificată fără probleme

Doar victoria ducea Senegalul în optimile de finală ale Cupei Mondială din Qatar, și africanii au obținut-o, scor 2-1 (1-0), în fața contracandidatei la calificare, Ecuador, într-un joc din grupa A.

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un bonus atractiv de bun venit!

Meciul tensionat, de care pe care, a avut un singur gol în prima repriză:  Sarr (44) a deschis scorul din penalty, 1-0 pentru Senegal!

Calificați și la joc egal, sud-americanii au forțat în partea secundă, reușind să facă 1-1 prin Caicedo (68). Nu a fost însă de ajuns, Koulibaly (70) marcând din apropiere un gol uriaș, cât o calificare în optimi.

S-a terminat 2-1 pentru Senegal, națională care iese pentru a doua oară din grupe la un turneu final de Cupă Mondială. Prima oară s-a întâmplat la CM 2002, când formația africană a atins chiar faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Turcia, scor 0-1.

Este pentru a treia oară când Senegal participă la un turneu final de CM, după edițiile din 2002 și 2018.

La precedenta Cupă Mondială, trupa africană a ratat ieşirea din grupă la un criteriu incredibil, punctele fair play, Japonia având atunci câştig de cauză.

În optimile de finală la CM 2022, pe 4 decembrie, Senegal va juca împotriva echipei care va termina pe primul loc în grupa B, fomată din Anglia, Iran, SUA și Țara Galilor.

Record negativ pentru Qatar

Olanda a terminat prima în grupa A, după 2-0 în ultimul joc cu formația gazdă a turneului final, Qatar. În urma acestui rezultat, „Portocala mecanică” a strâns 7 puncte, fiind urmată în clasament de Senegal, 6 puncte, Ecuador, 4 puncte și Qatar, 0 puncte.

Prezentă la 11 ediții de CM, Olanda a reușit de fiecare data să treacă de faza grupelor. Mai mult, batavii au jucat și trei finale, toate pierdute, la CM 1974, 1978 și 2010.

În ceea ce o privește pe Qatar, naționala asiatică a bifat un record negativ: a devenit prima țară gazdă a competiției care pierde toate meciurile de la Cupa Mondială.

Olanda va juca în prima optime de finală, pe 3 decembrie, cu ocupanta locului secund din grupa B.

Captură foto: en.as.com

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un bonus atractiv de bun venit!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX