1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Luis Enrique, al șaselea selecționer căruia Cupa Mondială i-a fost fatală

Luis Enrique, al șaselea selecționer căruia Cupa Mondială i-a fost fatală

Caramavrov
Caramavrov

2022-12-08 23:14:00

image Luis Enrique, al șaselea selecționer căruia Cupa Mondială i-a fost fatală

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) l-a demis pe selecționerul Luis Enrique (foto) după ce ibericii au fost eliminați în faza optimilor de finală de la Cupa Mondială 2022. Rezultatele de la turneul final din Qatar au fost fatale altor cinci tehnicieni.

RFEF dorește să-i mulțumească lui Luis Enrique și întregului său colectiv de antrenori aflat la cârma naționalei în ultimii ani. Luis Enrique s-a calificat în două Final Four din UEFA Nations League, dintre cele trei pe care le-a jucat ca antrenor. A ajuns în semifinalele Euro 2020 printr-un stil definit. A optat pentru tineri și a semănat speranță pentru viitorul echipei Spaniei. Conducerea sportivă a RFEF a predat președintelui un raport în care se stabilește că ar trebui să înceapă un nou proiect pentru echipa națională, cu scopul de a continua creșterea realizată în ultimii ani grație muncii desfășurate de Luis Enrique și de colaboratorii lui”, au comunicat federalii.

De la numirea din 2018, Luis Enrique a condus reprezentativa Spaniei în 39 de meciuri antrenate, obținând 20 de victorii, 14 egaluri și 5 înfrângeri.

Înlocuitorul lui Enrique seste Luis de la Fuente - selecționerul naționalei U21. Printre numele care s-au vehiculat au fost cele le lui Roberto Martinez - fostul selecționer al Belgiei -, și Marcelino - care le-a antrenat pe FC Sevilia, Villarreal, Valencia și Athletic Bilbao.

După participarea la Cupa Mondială din Qatar, alți cinci selecționeri au rămas fără job. Este vorba despre:

  • Gerardo Martino (Mexic) -  locul 3 în grupa C, după Argentina și Polonia
  • Carlos Queiroz (Iran) -  locul 3 în grupa B, după Anglia și SUA
  • Otto Addo (Ghana) -  ultimul loc în grupa H, după Portugalia, Coreea de Sud și Uruguay
  • Roberto Martinez (Belgia) – belgienii au reprezentat o dezamăgire, clasându-se pe locul 3 în grupa F, după Maroc și Croația
  • Diego Alonso (Uruguay) – locul 3 în grupa H, după Portugalia, Coreea de Sud

Cupa Mondială din Qatar nu s-a încheiat, se află acum în perioada sfeturilor de finală. Încă mai pot cădea „capete”.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX