Japonia e peste Spania și Germania! Nemții pleacă acasă, ibericii evită Croația în optimi

2022-12-01 23:48:23 1,8k 0

Japonia s-a clasat prima într-o grupă cu Germania și Spania, la Cupa Mondială. După ce i-au bătut pe nemți, niponii au trecut cu 2-1 (0-1) și de iberici și s-au calificat de pe primul loc în optimi. Nemții pleacă acasă!

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un bonus atractiv de bun venit!

Spania a părut că are meciul cu Japonia la îndemână, intrând la cabine cu avantajul golului reușit de Morata (12). Nu a fost însă de ajuns. În partea secundă, Japonia a întors rapid rezultatul, goluri Doan (48) și Tanaka (53), și a reușit să țină de el până la final.

A fost o victorie uriașă și o calificare electrizantă în optimi pentru niponi, într-un meci în care spaniolii au părut că au jucat cu gândul la viitorul adversar din faza eliminatorie a competiției, dar și la „neutralizarea” Germaniei.

Calificată pentru a șasea oară la un turneu final de Cupă Mondială, Japonia atinge pentru a patra oară faza optimilor, unde va juca în compania Croației, pe 5 decembrie, la Al-Wakrah.

La rândul ei Spania, care a cucerit titlul mondial în 2010, a obținut biletele pentru optimi, unde va întâlni Maroc, într-un meci programat pe 7 decembrie, la Al-Rayyan.

Uriașa surpriză negativă produsă de Germania

În schimb, multipla campioană mondială Germania pleacă acasă după faza grupelor, provocând o uriașă surpriză negativă.

Nemții au trecut în ultimul joc din grupa E de Costa Rica, 4-2, goluri Gnabry (10), Havertz (73, 85), Fullkrug (90+1), respectiv Tejeda (59) și Vargas (70), dar nu a fost de ajuns.

Rezultatul din cealaltă partidă a grupei nu i-a avantajat, așa că elevii lui Hansi Flick își fac bagajele și pleacă acasă.

De patru ori campioană mondială, Germania nu a mai reușit contraperformanța de a părăsi competiția după faza grupelor decât la CM 2018, în cele 20 de ediții la care a participat.

La Cupa Mondială 1938, Germania a fost scoasă de Elveția, dar la acea ediție s-a jucat în sistem eliminatoriu, direct în optimi.

În clasamentul grupei E de la CM 2022, Japonia a terminat pe primul loc, cu 6 puncte, fiind urmată de Spania, 4 puncte, Germania, tot 4 puncte, dar golaveraj inferior, și Costa Rica, 3 puncte.

Cedit foto: The Japan Times

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un bonus atractiv de bun venit!

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații... citeste mai mult