1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Fotbaliști de legendă ai Cupei Mondiale. De la Pele la Maradona

Fotbaliști de legendă ai Cupei Mondiale. De la Pele la Maradona

Caramavrov
Caramavrov

2022-11-07 15:51:52

image Fotbaliști de legendă ai Cupei Mondiale. De la Pele la Maradona

De-a lungul timpului, la Cupa Mondială au participat fotbaliști care prin personalitatea și talentul lor au schimbat jocul pentru totdeauna. Imaginile acestor sportivi sunt pe coperta cărții de istorie a fotbalului, gravate cu aur. Iată un Top 8 al legendelor care au evoluat la turneele finale.

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

Zinedine Zidane (Franța) a marcat de două ori în finala CM 1998, Franța vs Brazilia 3-0, și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Mondialului din 2006. De la această ediție, însă, a rămas în memorie prin capul aplicat în pieptul italianului Materazzi. A marcat 31 de goluri în 108 meciuri jucate pentru „cocoșul galic”. Ca antrenor, a câștigat trei titluri în Liga Campionilor și de două ori La Liga cu Real Madrid.

Jimmy Greaves (Anglia) a fost cel mai reprezentativ component al echipei câștigătoare a Cupei Mondiale din 1966, una dintre cele mai iubite din istorie. Greaves a marcat șase hattrick-uri pentru Regat, stabilind un record care este în picioare și acum.

Concurs PariuriX Cupa Mondială de Fotbal 2022 - Premii totale de 9,000 RON

Ferencz Puskas (Ungaria) a fost căpitanul „Mighty Magyars”, echipa de aur a Ungariei. A marcat 84 de goluri în 85 de meciuri pentru țara sa și 702 goluri din 705 meciuri în întreaga carieră. Marele fotbalist a fost portavocea Revoluției maghiare din 1956 și a fugit în Spania pentru a scăpa de represiunea sovietică, în timpul căreia au fost uciși 2.500 de maghiari.

Ronaldo (Brazilia), „Fenomenul” a jucat numai 98 de meciuri pentru naționala sud-americană, dar a marcat 62 de goluri și a rămas în istorie prin faptul că a ridicat trofeul Cupei Mondoale când avea numai 17 ani, în 1994. Ronaldo a marcat 15 goluri în patru turnee finale. A avut viteză, control, viziune, dribling, sprint și execuții acrobatice, prin care ascunde mingea adversarilor.

Franz Beckenbauer (Germania) a fost apărător, dar a înscris 14 goluri în 103 jocuri pentru Germania de Vest, fiind căpitanul echipei care a câștigat Cupa Mondială în 1974. După căderea Zidului Berlinului, Beckenbauer a fost selecționerul Germaniei la CM 1990, cucerind trofeul și din această postură.

Ponturi Campionatul Mondial de Fotbal 2022 AICI!

Johan Cruyff (Olanda) a câștigat de trei ori Balonul de Aur, fiind una dintre cele mai influente figuri din filosofia sportivă a „fotbalului total” (viitorul tiki-taka). Pentru Cruyff, fotbalul a fost un amestec de minte, forță și artă, un exercițiu de simplitate și frumusețe. El a condus Olanda în finala Cupei Mondiale din 1974, marcând de două ori împotriva Argentinei și învingând-o pe campioana de până atunci, Brazilia. 

Diego Maradona (Argentina), supranumit „Golden Boy”, este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. Driblingul său pe 60 de metri, în fața a cinci jucători englezi, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, a rămas în antologia Cupei Mondiale. În cazul său, talentul nemărginit s-a amestecat cu  nerespectarea regulilor, aroganța unui geniu născut în mahalale și convingerea că era deasupra „muritorilor” din jurul său. A debutat la națională pe când avea doar 16 ani. A jucat 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri pentru țara sa.

Pele (foto, Brazilia) producea magie cu ambele picioare. În afara terenului, a fost unul dintre primii sportivi care s-au implicat în campanii sociale pentru ajutorarea săracilor. Pele a ridicat Cupa Mondială de trei ori: 1958, 1962 și 1970. Este în continuare cel mai mare marcator al Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de jocuri. Era atât de faimos, atât de iubit în întreaga lume, încât, în 1969, ambele părți din războiul civil brutal din Nigeria au convenit să înceteze focul, astfel încât să-l poată urmăr evoluând într-un meci demostrativ la Lagos. „A juca precum Pelé înseamnă a juca precum Dumnezeu”, a spus Michel Platini. 

Credit foto: snl.no

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX