1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Finala Cupei Mondiale: Messi a ridicat trofeul și a doborât noi recorduri

Finala Cupei Mondiale: Messi a ridicat trofeul și a doborât noi recorduri

Caramavrov
Caramavrov

2022-12-19 18:57:55

image Finala Cupei Mondiale: Messi a ridicat trofeul și a doborât noi recorduri

Lionel Messi a scris istorie în finala Cupei Mondiale 2022. Căpitanul Argentinei, noua campioană a lumii, a doborât mai multe recorduri prin evoluțiile excepționale din meciul cu Franța și din celelalte partide de la această ediție a turneului final.

Argentina a învins-o pe Franța, după loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute), în finala Cupei Mondiale din Qatar, două dintre golurile noii campioane a lumii fiind reușite de Lionel Messi. Căpitanul „pumelor” a bătut mai multe recorduri duminică seară, unul dintre ele fiind doborât încă din momentul în care a pășit pe teren: Messi a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la un turneu final de CM (26), depășindu-l pe Lothar Matthaus (Germania).

Decarul naționalei sud-americane a fost desemnat omul finalei și a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri Man of the Match (11) la un turneu final. De asemenea, este fotbalistul care a purtat de cele mai multe ori banderola de căpitan (19) la CM și primul care a dat pase decisive la cinci turnee finale. Tot la această ediție a Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist care marchează la cinci turnee finale. Messi și Ronaldo „împart” recordul de jucători care au participat la cinci ediții ale CM. Această performanță a mai fost reușită de Lothar Matthäus, Rafael Márquez, Antonio Carbajal și Andrés Guardado. Messi deține acum recordul pentru cele mai multe minute jucate la turneele finale. Încă din prima repriză a partidei cu Franța, el l-a depășit pe Maldini, care bifase 2.217 minute.

Golul marcat în semnifinala cu Croația (3-0) a fost al 11-lea pentru Messi la un turneul final al Cupei Mondiale. Astfel, argentinianuil a bătut recordul deținut la naționala Argentinei de Gabriel Batistuta. Lionel Messi este singurul fotbalist din istoria Cupei Mondiale care a înscris în fiecare meci dintr-o ediție!

Alte recorduri doborâte în meciul de pe Lusail Stadium din Qatar:

Argentina și-a extins recordul de victorii consecutive obținute în urma loviturilor de departajare, succesul contra Franței fiind al șaselea.

Kylian Mbappe a egalat recordul lui Geoff Hurst (Anglia), marcând trei goluri într-o finală mondială.

Credit foto: imago-images.com

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX