1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Finala Campionatului Mondial de fotbal: Franța - Argentina. Maroc, fără noroc

Finala Campionatului Mondial de fotbal: Franța - Argentina. Maroc, fără noroc

Caramavrov
Caramavrov

2022-12-14 23:28:50

image Finala Campionatului Mondial de fotbal: Franța - Argentina. Maroc, fără noroc

Franța și-a respectat blazonul și a învins, scor 2-0 (1-0), revelația Maroc, în a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar. O victorie clară a campioanei mondiale, la capătul unui meci foarte disputat.

Încasează un bonus atractiv pentru prima depunere!

Prima repriză s-a jucat cu garda jos. Theo Hernandez a deschis spectaculos scorul, în minutul 5 (vezi foto), pentru ca Ounahi (10), șut scos de portarul Lloris și Giroud (17 și ), reluare în bară, să irosească ocazii importante. Mbappe și Giroud (36) au ratat pe puțin desprinderea, iar El Yamiq (44) a închis seria ratărilor, cu o reluare din "foarfecă" în bară!

În partea secundă, En Nesyri (54) a fost blocat în ultimul moment de Konate, pentru ca Kolo Muani (79) să închidă tabela, la prima atingere de balon, după o acțiune supebă marca Mbappe. S-a terminat 2-0 pentru Franța, după ce Hamdallah (90+4) nu a putut să trimită mingea în poartă din 3 metri!

A fost pentru prima oară când cele două naționale s-au întâlnit la un turneu final de Cupă Mondială. Ultima întâlnire directă data din 2007, când Franța și Maroc au terminat nedecis, 2-2, într-un meci amical disputat la Paris.

Franța are două trofee mondiale

Franța nu a pierdut niciodată după ce a condus la pauză în meciurile de la Cupa Mondială, înregistrând 25 de victorii și un rezultat de egalitate. Cu 16 prezențe la turneele finale de Cupă Mondială, Franța a ajuns pentru a treia oară în finală.

Franța a cucerit Cupa Mondială de două ori, în 1998 și 2018, fiind deținătoarea trofeului. „Les Bleus” vor juca astfel cu trofeul mondial pe masă pentru a doua oară consecutiv, lucru care nu a mai fost reușit din 2002, de Brazilia. Franța va încerca să devină a treia echipă care reuşeşte să îşi apere titlul de campioană, după Italia (1938) şi Brazilia (1962).

În finala Cupei Mondiale din Qatar, Franța va întâlni Argentina, într-un meci programat pe 18 decembrie, la Lusail.

Maroc joacă pentru locul 3 cu Croația

Prima națională de pe continentul african care a ajuns în penultimul act la un turneu final de Cupă Mondială, Maroc va juca în finala mică a competiției.

Selecționerul Walid Regragui a devenit primul antrenor arab care duce o echipă în fazele eliminatorii ale competiţiei.

În semifinala cu Franța, „Leii din Atlas'' au primit primele goluri din partea adversarelor pe care le-a întâlnit la CM din Qatar. Singurul gol încasat anterior de africani, 2-1 cu Canada, în grupe, a fost, de fapt, un autogol, marcat de Nayef Aguerd.

În meciul pentru locurile 3-4, Maroc va întâlni Croația, într-o partidă programată pe 17 decembrie, la Al-Rayyan.

Foto: www.imago-images.com

Încasează un bonus atractiv pentru prima depunere!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX