1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Cupa Mondială din Qatar, un turneul final al premierelor

Cupa Mondială din Qatar, un turneul final al premierelor

Caramavrov
Caramavrov

2022-10-04 11:38:33

image Cupa Mondială din Qatar, un turneul final al premierelor

Ediția din acest an a Cupei Mondiale va fi una în care se vor înregistra multe premiere. Una dintre ele dă peste cap fotbalul european, iar alta face ca un fan să poată vedea de pe stadion două meciuri în aceeași zi. Ceea ce ne face să spunem că turneul final din Qatar este, la propriu, unul deosebit.

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

În primul rând, va fi primul turneu final care se va desfășura în afara intervalului mai-iulie. Perioada 20 noiembrie - 18 decembrie a fost aleasă atât pentru a se evita căldura excesivă, cât și pentru ca finala să se joace pe 18 decembrie, când este ziua Qatarului. Campionatele europene importante se vor întrerupe pentru prima dată din cauza unui turneu final.

Deși se joacă la începutul iernii, în premieră pentru un turneu interțări, stadioanele vor fi dotate cu instalații pentru răcirea aerului. 

Va fi prima ediție de CM disputată în Orientul Mijlociu, iar Qatar este cel mai mic stat care organizează o astfel de competiție. Țara are 11.500 de kilometri pătrați, în timp ce Rusia, unde s-a ținut ediția precedentă, are 17,1 milioane de kilometri pătrați.

Pentru prima dată, la centru vor fi arbitri femei: Salima Mukansanga (Rwanda), Stephanie Frappart (Franța) și Yoshimi Yamashita (Japonia). Sunt mai multe prezențe feminine în corpul arbitrilor asistenți.

Pentru prima oară în istorie, un stadion pe care se vor juca meciuri de la Cupa Mondială va fi dezasamblat în totalitate. Stadionul „974” este construit din containere care ulterior vor fi trimise în mai multe țări, potrivit unor proiecte selectate de familia regală.

Datorită dimensiunii reduse a țării și mijloacelor foarte rapide de transport, un microbist poate vedea de pe stadion două meciuri într-o singură zi. Cea mai mare distanță între două arene este de 70 de kilometri (de la Al Bayt până la Al Janoub) și poate fi parcursă în maxim 30 de minute. Cele mai multe stadioane sunt în Doha sau în apropierea capitalei.

Cu siguranță se vor întâmpla și alte lucruri în premieră, pe care le vom afla „live”.

Credit foto: fifa.com

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

 

Te-ar putea interesa și:

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX