1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. Croația, din nou pe podium la Cupa Mondială! 2-1 în finala mică împotriva Marocului

Croația, din nou pe podium la Cupa Mondială! 2-1 în finala mică împotriva Marocului

Caramavrov
Caramavrov

2022-12-17 21:32:29

image Croația, din nou pe podium la Cupa Mondială! 2-1 în finala mică împotriva Marocului

Croația a cucerit medialia de bronz la Cupa Mondială din Qatar, după 2-1 cu Maroc în finala mică a competiției. Este a treia medalie cucerită de naționala ex-iugoslavă la un turneu final de CM.

Partida de pe Khalifa International Stadium din Al-Rayyan a început tare. Josko Gvardiol (minutul 7) a deschis scorul, pentru ca Maroc să egaleze după numai două minute prin Achraf Dari, aflat la prima reușită pentru echipa națională. Mislav Orsic (42) a făcut 2-1, cu un șut la colțul lung, după ce Modric (24) și En Nesyri (37) au ratat ocazii importante.

În partea secundă, nu s-a mai marcat, chiar dacă Orsic (47), Vlasic (71), Kovacic (87), respectiv En-Nesyri (75, 90+6) au fost aprope de gol. Ambele echipe au solicitat câte un penalty – croaţii la contactul dintre Amrabat şi Gvardiol, iar marocanii la duelul lui Hakimi cu Petkovic.

A fost a treia întâlnire directă și a doua la acest turneu final, după 0-0 în grupe. Primul meci între Croația și Maroc a avut loc în 1996, 2-2  (7-6 duă lovituile de departajare) pentru europeni în semifinalele turneului internaţional Cupa Regele Hassan al II-lea.

Croația era vicecampioana mondială de la ediția precedentă

Vicecampioană mondială în 2018, Croația a mai ocupat locul 3 la CM și în 1998, după 2-1 cu Olanda în finala mică. Prezentă pentru a șasea oară la un turneu final de Cupă Mondială, Croația a câștigat al doilea meci în timpul regulamentar la această ediție de CM, după 4-1 cu Canada în grupe.

Croația a jucat finala mică a CM din Qatar după 0-0 cu Maroc, 4-1 cu Canada și 0-0 cu Belgia în grupe, apoi 1-1 (3-1 d.l.d.) cu Japonia, în optimi, 1-1 (4-2 d.l.d.) cu Brazilia, în sferturi, și 0-3 cu Argentina în semifinale.

A fost ultimul meci la un turneu final de CM pentru Luka Modric. La 37 de ani, acesta a fost titular în toate cele 7 partide disputate de Croația în Qatar, bifând în finala mică al 162-lea joc în tricoul echipei naționale.

Maroc, cea mai bună din Africa

La a șaptea prezență la un turneu final de Cupă Mondială, Maroc a realizat cea mai bună performanță a unei naționale din Africa la Mondiale. Cea mai bună performanță anterioară realizată de „Leii din Atlas” la CM a fost atingerea optimilor de finală în 1986, 0-1 cu Germania de Vest.

Maroc a ajuns în finala mică la CM din Qatar după 0-0 cu Croația, 2-0 cu Belgia și 2-1 cu Canada în grupe, apoi 0-0 (3-0 după loviturile de departajare) cu Spania, în optimi, 1-0 cu Portugalia, în sferturi, și 0-2 cu Franța, în semifinale.

Foto: imago-images.com

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+13.04
Câștigate
2
Pierdute
0
2
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1
3
Marius Huțu
+7.43
Câștigate
4
Pierdute
2

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX