1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. CM 2022: surpriză la ceremonia de deschidere, dezamăgire la meciul inaugural

CM 2022: surpriză la ceremonia de deschidere, dezamăgire la meciul inaugural

Caramavrov
Caramavrov

2022-11-20 21:49:27

image CM 2022: surpriză la ceremonia de deschidere, dezamăgire la meciul inaugural

Turneul final al Cupei Mondiale din Qatar a avut parte de o ceremonie de deschidere grandioasă, un moment special fiind reprezentat de apariția actorului american Morgan Freeman (85 de ani). În schimb, partida inaugurală a fost sub așteptări. Naționala qatareză a reprezentat doar un „sparring partner” pentru echipa Ecuadorului. Sud-americanii s-au impus cu 2-0.

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, i-a salutat pe cei 60.000 de spectatori prezenți pe stadionul „Al Bayt”, urmărind apoi spectacolul care a avut un moment neașteptat: organizatorii l-au adus pe „scenă” pe celebrul Morgan Freeman, care a transmis un mesaj de unitate intitulat „The Calling” („Chemarea”): „Suntem toți un singur mare trib, iar Pământul este cortul nostru. Împreună putem face un apel de unitate către toți ceilalți”.

Trofeul Cupei Mondiale a fost adus pe stadion de starul francez Marcel Dessaily, campion mondial cu naționala „cocoșului galic” în 1998. După ce a fost lansată și mascota oficială a competiției (confundată de mulți cu o fantomă), ”La’eeb”, a putut începe partida inaugurală.

Românul Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la Qatar vs Ecuador 0-2, o confruntare fără istoric, controlată cu autoritate de naționala sud-americană. Ecuadorienii au deschis scorul încă din minutul trei, dar golul a fost anulat de VAR din cauza unui ofsaid insesizabil „cu ochiul liber”. Adepții teoriei conspirației deja exclamau că echipa gazdă este ajutată de arbitri, însă „centralul” Daniele Orsato a indicat punctul cu var în minutul 15 după un fault comis în propriul careu de portarul qatarez. Enner Valencia a marcat pentru 1-0, apoi a făcut dubla în minutul 31. Tot atacantul lui Beșiktaș înscrisese și în minutul 3. Qatar a avut primul corner în minutul 90+5!

Prin această victorie, Ecuadorul și-a confirmat statutul de favorită la locul secund în grupa A, dobândit după accidentarea lui Sadio Mane, cel mai important jucător al Senegalului. Luni, tot în această grupă, se joacă Senegal vs Olanda, de la ora 18.00.

Tot luni se dispută primele două partide din Grupa B: Anglia - Iran (ora 15.00) și SUA - Țara Galilor (ora 21.00).

Credit foto: fifa.com

Pariază pe Cupa Mondială din Qatar cu un pachet atractiv de bun venit de 100% până la 500RON!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+40.26
Câștigate
16
Pierdute
8

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX