1. Home »
  2. Cupa Mondială »
  3. 6 recorduri care pot fi doborâte la CM 2022

6 recorduri care pot fi doborâte la CM 2022

Caramavrov
Caramavrov

2022-10-11 16:34:09

image 6 recorduri care pot fi doborâte la CM 2022

Cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie) pot fi doborâte mai multe recorduri stabilite de legende ale fotbalului. Bineînțeles, Cristiano Ronaldo (foto, 37 de ani) va fi în centrul atenției. La rândul său, Lionel Messi are „meciul său” cu numărul de jocuri la un turneu final.

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

Dacă Ronaldo reușește un gol în Qatar, el va fi singurul fotbalist care va marca în 5 turnee finale diferite. În prezent, CR7 este la egalitate cu Pele, Uwe Seeler și Miroslav Klose, înscriind la patru ediții ale Cupei Mondiale.

Legenda Eusebio deține recordul pentru cel mai mare număr de goluri marcate la turneele finale de un jucător portughez - 9. Cristiano Ronaldo are până acum 7 reușite și poate doborî (și) acest record.

Diego Armando Maradona deține recordul de 16 meciuri la Cupa Mondială cu banderola de căpitan pe mână. Cristiano Ronaldo a jucat până acum 11 partide la un turneu final de CM în calitate de căpitan al Portugaliei și va avea nevoie ca echipa lui să ajungă cel puțin în sferturile de finală pentru a egala recordul lui Maradona.

Dacă va disputa minim trei meciuri, Lionel Messi îl va depăși pe Maradona ca și număr de prezențe la un turneu final (22 vs 21). Dacă Argentina va juca finala și Messi va evolua în toate partidele, fotbalistul de la PSG îl va egala pe Lothar Matthaus, care deține recordul de jocuri la Cupa Mondială (26).

Selecționer al Franței încă din 2012, Didier Deschamps a antrenat naționala „cocoșului galic” în 12 meciuri la turneul final. Niciunul dintre ceilalți antrenori de la CM 2022 nu au reușit această performanță. Pe de altă parte, Deschamps mai are nevoie de două victorii pentru a ajunge la cifra 11 și a-i depăși pe Helmut Schon, Luiz Felipe Scolari, Mario Zagallo, Joachim Low, Carlos Alberto Parreira și Oscar Tabarez. 

Brazilia a câștigat de 5 ori Cupa Mondială, iar Germania de 4 ori. Aceste două echipe au jucat până acum cele mai multe meciuri la Cupa Mondială, 109. Oricare dintre ele merge mai departe în Qatar, va doborî un record. Sau egalitatea se poate menține dacă ambele ating finala.

Credit foto: sportpictures.eu

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

Te-ar putea interesa și:

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX