Edi Iordănescu, out de la CFR Cluj după 3 meciuri! Pe bancă a revenit Toni Conceicao!

Pentru campioana României, noul sezon a început mai mult decât prost...Supăraţi, se pare, că CFR Cluj a mâncat bătaie de la suedezii de la Malmno în meciul din preliminariile Ch. League, şefii grupării din Gruia au decis să taie "în carne vie" şi l-au pus pe liber pe antrenorul Edi Iordănescu! Astfel, aventura lui Iordănescu junior pe banca CFR-ului a durat doar trei partide.

Cu Iordănescu jr. pe bancă, ardelenii au câştigat Supercupa României, au făcut egal (1-1) cu FC Botoşani la debutul în noul sezon, iar apoi au capotat lamentabil cu suedezii de la Malmo. "Părţile şi-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relaţii şi nu au ce să-şi reproşeze, toţi cei implicaţi având singurul scop de a ajuta CFR-ul să îşi atingă obiectivele stabilite. Mulţumim şi mult succes în continuare!", se arată în comunicatul postat pe site-ul campioanei României.

Nu ştim cât de bune au rămas relaţiile dintre cele două părţi, în condiţiile în care Edi Iordănescu avea stipulată în contract o clauză de reziliere de 600.000 de euro!...Dar presa sportivă scrie că în urma unor discuţii lungi, Iordănescu junior a fost de acord cu o despăgubire de "doar" 400.000 de euro, cu condiţia ca banii să-i fie viraţi imediat! Campioana României nu a ajuns, însă, la un acord şi cu cei patru secunzi ai tehnicianului - care solicită şi ei plata unor despăgubiri. 

Finanţatorul Shira Schwartz a convocat o teleconferinţă în miez de noapte în care a anunţat că rămâne la echipă doar cu condiţia ca echipa să meargă mai departe în Ch. League. Neamţul a ameninţat că nu va mai băga niciun ban în echipă şi, în acelaşi timp, că va cere înapoi toate investiţiile făcute până acum!

Se pare că situaţia financiară la CFR este una extrem de grea, cu aproximativ 11 milioane de euro datorii. Iar dacă Schwartz n-a glumit, asta echivalează cu falimentul clubului.

Plecarea lui Edi Iordănescu se poate răsfrânge şi asupra următoarelor transferurilor. Aşa se face că ardelenii îl pot pierde acum pe Cristi Săpunaru, jucător care mai avea doar să-şi pună semnătura pe contract.

Fundaşul de 33 de ani a fost dorinţa expresă a lui Iordănescu jr., fostul jucător al lui Kayserispor fiind aşteptat gratis în Gruia după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea turcă. "Da, Săpunaru este un plus. El e un jucător foarte important în teren, cât şi în afară, bun organizator în defensivă. Va fi un câştig, dar aducerea lui nu cred că va schimba foarte multe lucruri..", a declarat Dorinel Munteanu la ProSport Live.

Conceicao, "pelerina" de vreme rea la Cluj

În ziua în care au anunţat că s-au despărţit de Edi Iordănescu, clujenii au numit şi un nou antrenor..Este de fapt o reîntoarcere în Gruia a lui Toni Conceicao, omul care i-a mai pregătit pe clujeni în două rânduri - în 2009 şi în sezonul 2015-2016. În scurtele sale peripluri la Cluj, portughezul a reuşit să cucerească două Cupe ale României (2009 şi 2016) şi o Supercupă a României (2009). 

"Suntem bucuroși să va anunțăm că Antonio Conceicao este, începând de astăzi, noul antrenor al CFR-ului! Tehnicianul portughez își va începe astfel cel de-al 3-lea mandat pe banca echipei noastre. Noi, toți cei din club, îl vom susține pentru a face din nou performanță la Cluj. Conceicao îi va avea în staff-ul sau pe Luis Baltazar, antrenor secund, Cristian Moldovan, antrenor cu portarii și Cristian Dragotă, preparator fizic. Bun venit înapoi la Cluj, Toni! Boa sorte, Toni!", au scris pe site-ul oficial şefii CFR-ului.  

Marea problemă rămâne faptul că Toni Conceicao nu-şi poate impune punctul de vedere în faţa jucătorilor. Iar presa din România face referire la celebrul episod cu jucătorii clujeni care mâncau pizza în vestiar după antrenamente, în mandatele anterioare ale portughezului.  

(Credit Foto: Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi