Edi Iordănescu, out de la Astra. Mutu, favorit să preia echipa

Astra termină campionatul în corzi. Fosta campioană a României nu mai este antrenată de Edi Iordănescu, iar clubul a anunțat că despărțirea a avut loc pe cale amiabilă. Prosport scrie, însă, că Iordănescu jr. (foto: sportpictures.eu) a fost cel care a dorit încheierea înțelegerii cu șefii Astrei, după o serie de certuri între el și finanțatorul Ioan Niculae. Picătura care a umplut paharul a fost declarația patronului după ultima înfrângere din play-off, 0-2 acasă cu Viitorul. 

”Vina acestei înfrângeri este a portarului stadionului, care nu l-a anunțat pe domnul antrenor că avem meci de la ora 18:00. De când era Astra Ploiești n-am văzut o adunătură de 11 jucători atât de slabi. Domnul Edi Iordănescu nu este în pericol, pe el nu îl dă nimeni afară, se dă singur afară că nu vorbește cu nimeni..Nici măcar cu antrenorii lui..", a fost declarația lui Niculae care l-a enervat teribil pe Edi Iordănescu.

Patronul Astrei a declarat după meciul cu Viitorul că la finalul acestui sezon de la echipă vor pleca și mai mulți jucători, în frunte cu Abang. ”Sunt mai mulți de care ne vom despărți. Abang a venit pe foarte mulți bani și nu joacă nimic", a mai spus Ioan Niculae (foto: prosport.ro), socotit responsabil de către Iordănescu junior responsabil de proasta campanie de transferuri din vara trecută - un alt motiv de scandal între cei doi pe parcursul acestui sezon. 

"În urma unei analize a situației actuale, AFC Astra Giurgiu și antrenorul Edward Iordănescu au decis rezilierea de comun acord a angajamentului pe care tehnicianul îl avea cu clubul nostru. Îi urăm mult succes în continuare, în cariera sa, domnului Iordănescu și îi mulțumim pentru munca depusă în acest sezon la clubul Astra", este comunicatul oficial al clubului. 

Iordănescu jr. a fost numit antrenor la Astra în vara anului trecut, atunci când situația de la echipă nu dădea mari speranțe pentru calificarea în play-off în acest sezon. Astra s-a calificat între primele şase echipe ale Ligii 1 Betano şi a lăsat-o pe dinafară pe Dinamo, echipă cu o situație mult mai bună și cu jucători cu pretenții.

Presa sportivă scrie că cei de la Astra au găsit și variantele pentru noul antrenor al echipei, dar ultimul cuvânt îl va avea patronul Ioan Niculae. Dan Alexa, Marius Măldărășanu și Adi Mutu (foto: sportpictures.eu) sunt variantele pentru banca fostei campioane a României. Sport.ro scrie că  Mutu e dispus să lase postul de la națională pentru a o prelua pe Astra.

Fostul internațional a purtat deja primele discuții cu Ioan Niculae și este de așteptat să semneze în cursul zilei de astăzi. Până la sosirea lui Adi Mutu, de echipă se va ocupa Măldărășanu. Patronul Astrei are și alte variante în cazul în care nu se înțelege cu fostul atacant - Gigi Mulțescu, Ionel Ganea și Costel Gâlcă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!