Echipele din Liga Campionilor și poreclele lor ciudate

Mâine încep optimile Ligii Campionilor, cu partidele Benfica - Dortmund și PSG - Barcelona. Site-ul oficial al UEFA a prezentat echipele calificate în această fază a competiției și poreclele lor, unele dintre ele ciudate. Întrebare de 10 puncte: de ce li se spune „tapițeri” celor de la Atletico Madrid? Citiți mai jos:

Arsenal„The Gunners” (Tunarii). Echipa a fost fondată în 1886 de angajați ai fabricii de armament din Woolwich, un cartier din sud-estul Londrei. De aici numele de Arsenal și tunul de pe emblemă.

Atletico Madrid –  Los Colchoneros (Tapițerii). După războiul civil din Spania, saltelele aveau un design unitar, fiind roșii cu linii albe, pentru că acest material era foarte ieftin. Atletico a adoptat aceste culori, renunțând la tricourile alb-albastre.

FC BarcelonaBlaugrana (Roș-albaștrii). Este de la sine înțeles de unde vine Blaugrana. Totuși, fanii Barcei mai au o poreclă: posterioarele. Pe vremea când Camp Nou nu era atât de încăpător, cei care nu mai prindeau loc pe scaun stăteau în fund, pe zidul ce înconjura terenul, expunându-și posterioarele către cei din exterior.

Bayern MunchenDie Roten (Roșiii). În 1906, Bayern s-a asociat cu Sport Club Munchen pentru a folosi terenul și alte facilități ale acestei echipe. În schimb, a fost obligată să schimbe șorturile negre cu unele roșii.

BenficaÁguias (Vulturii). Porecla vine de la vulturul aflat pe emblema echipei încă din 1904, care este un simbol al independenței, autorității și nobleței. Înaintea meciurile de pe teren propriu, doi vulturi pleșuvi – Vitoria și Gloria – sunt lansați spre înaltul cerului.

Borussia DortmundDie Schwarz-Gelben (Galben-negrii). Borussia avea echipament albastru-roșu-alb în 1913, dar a adoptat culorile galben și negru după fuziunea cu o altă echipă, Britannia. Pentru o perioadă, jucătorii Borussiei au fost porecliți „lămâile”.

JuventusLa Vecchia Signora (Bătrâna doamnă). Se spune că supranumele a fost dat de familia Agnelli, care a cumpărat clubul în 1920. S-a vrut să se evoce un stil sofisticat.

LeicesterThe Foxes (Vulpile). Leicestershire este locul de naștere al vânătorii de vulpi (acum ilegală mai peste tot în Marea Britanie), iar porecla a fost adoptată în 1930. Jucătorii au deviza „vulpile nu renunță niciodată”.

Bayer LeverkusenDie Werkself (Muncitorii). Echipa a fost înființată în 1904, în urma unei petiții semnate de 170 de muncitori ai companiei farmaceutice Bayer, care tocmai își deschisese filială în Leverkusen.

Manchester CityCitizens (Cetățenii). Porecla este o extensie a numelui City (oraș)

MonacoLes Rouges et Blancs (Alb-roșiii). Culorile sunt „împrumutate” de pe steagul Principatului Monaco. 

NapoliPartenopei (Partenopei). Porecla este dată de fostul nume al orașului, Partenope. În mitologia greacă, aceasta a fost una dintre sirenele care s-au înecat în mare pentru că nu reușea să îl ademenească pe Ulise cu a sa cântare. 

Paris Saint GermainPSG. Fără comentarii.

FC PortoDragonii. Dragonul este simbolul orașului Porto încă din secolul al XIX-lea, reprezentând spiritul de luptă și invincibilitatea.

Real Madrid Merengues. Un ziarist britanic a comparat tricourile albe ale madrilenilor cu merengues, care sunt niște bezele mai mari. 

FC Sevillachiuvetele. Este o denumire cu origine incertă. Se bănuiește că ea a fost dată de conturul în formă de chiuvetă al stadionului Ramon Sanchez Pizjuan.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!