Echipa „tricolorilor” cu cele mai bune cifre în acest sezon

La început de mandat, Cosmin Contra trebuie să decidă dacă merge în continuare pe mâna titularilor „obișnuiți” la echipa națională, care au fost foarte slabi în aceste preliminarii, sau dă credit fotbaliștilor care au demonstrat ceva în acest sezon.


Credit foto: Ștefan Constantin / sportpictures.eu

Ce-i drept, acest criteriu favorizează jucătorii din Liga I, pentru că fundașii din România sunt mai ușor de depășit decât cei din Belgia, de exemplu. Chiar și așa, dacă ar fi fost convocat, Alibec ar fi avut cifre mai slabe decât Andone, Keșeru sau Stancu. „Guriță” a anunțat că va folosi sistemul 4-2-3-1 în partida cu Kazahstan, care se va disputa joi, 5 octombrie, la Ploiești, de la ora 21:45.

PORTARI

În mod normal, în acest compartiment, bătălia pentru titularizare se dă între Tătărușanu și Niță. Pantilimon abia a reintrat în circuit, iar Lobonț nu poate avea vreo pretenție. Tătărușanu a avut evoluții constant bune de când a ajuns în Franța, prinzând echipa etapei de la primul meci, deci e puțin probabil să își piardă postul de titular.

Ciprian Tătărușanu (Nantes, 7 meciuri pentru echipa de club în acest sezon, 46 de selecții la echipa națională) 

Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 4, 25) 

Bogdan Lobonț (AS Roma, 0, 85) 

Florin Niță (FCSB, 12, 0)

FUNDAȘI

Dacă este să ne ghidăm după meciurile jucate în acest sezon, Chiricheș și Dragoș Grigore nu au ce căuta în primul unsprezece. Fundașul central al lui Napoli a revenit recent după o accidentare și nu este pregătit sută la sută. În acest context, componența apărării naționalei „în formă” este ușor de alcătuit, pentru că ne mai rămân doar patru fundași.

Romario Benzar (FCSB, 8 meciuri pentru echipa de club în acest sezon / 1 gol / 2 assisturi, 9 selecții pentru echipa națională / 0 goluri), 

Cosmin Moți (Ludogoreț, 5/1/1, 11/0) 

Vlad Chiricheș (Napoli, 2/0/0, 49/0) 


Lukasz Szelag/ HEPTA / SPORT PICTURES

Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 3/1/0, 28/0) 

Mihai Bălașa (FCSB, 10/0/0, 0/0) 

Cristian Ganea (FC Viitorul, 11/2/2, 2/0)

MIJLOCAȘI

Mijlocașii defensivi cu cele mai multe jocuri în acest sezon vin din Liga I: Pintilii și Hoban. Este concurență foarte mare pentru cele trei poziții de mijlocaș ofensiv. După cifrele înregistrate până în acest moment, Deac, Al. Ioniță și Băluță ar putea avea pretenții la titularizare. Stanciu, Chipciu sau Răzvan Marin, evoluând într-un campionat mai puternic, au realizări mai puține.

Mihai Pintilii (FCSB, 8 meciuri pentru echipa de club în acest sezon /0 goluri/0 assist-uri, 37 de selecții la echipa națională/1 gol)

Sergiu Hanca (Dinamo, 10/3/1, 3/0) 

Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 11/3/1, 27/1) 

Răzvan Marin (Standard, 6/0/0, 8/1)

Nicolae Stanciu (Anderlecht, 7/1/2, 16/6) 

Alexandru Chipciu (Anderlecht, 8/0/1, 30/4)

Alexandru Băluță (CSU Craiova, 8/5/2, 3/1)

Gheorghe Grozav (Karabukspor, 6/2/0, 15/3) 

Nicușor Bancu (CSU Craiova, 12/1/2, 0/0) 

Constantin Budescu (FCSB, 7/3/1, 4/2)

 
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Alexandru Ioniță (Astra, 10/4/3, 0/0) 

Ciprian Deac (CFR Cluj, 12/2/7, 11/0)

ATACANȚI

Florin Andone și-a pierdut locul de titular la Deportivo, dar a înscris în ultima etapă din postură de rezervă. „Spaniolul” este bătut la număr de goluri/assist-uri în acest sezon de Claudiu Keșeru, dar stă mai bine decât Bogdan Stancu.

Florin Andone (Deportivo La Coruna, 7 meciuri pentru echipa de club în acest sezon/2 goluri/2 assist-uri, 17 selecții la echipa națională /1 gol) 

Claudiu Keșeru (Ludogorets, 7/4/2, 18/5)

Bogdan Stancu (Bursaspor, 7/2/1, 52/14)

Echipa „tricolorilor” cu cele mai bune cifre în acest sezon:

Tătărușanu – Benzar, Moți, Bălașa, Cr. Ganea – Hoban, Pintilii – Deac, Al. Băluță, Al. Ioniță – Keșeru 

 

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!