Echipă de top implicată în meciuri trucate! Riscă excluderea din Ch. League

Nicio lună fără un scandal de trucare de meciuri! Președintele clubului grec de fotbal Olympiakos și alți 27 de oameni de afaceri vor trebui să răspundă în fața Curții din Atena la acuzațiile de meciuri aranjate - o parte din ele pentru pariuri! Alături de aceștia, foști jucători, dar și oficiali ai celei mai importante echipe din Grecia au fost chemați în instanță în același dosar. O parte din oamenii de afaceri fac parte, sau au făcut, din consiliile de administrație ale altor cluburi de primă ligă. 

Președintele lui Olympiakos, Evangelos Marinakis (foto: tsn.ca) s-a declarat nevinovat. Lucrul acesta nu i-a impresionat pe judecători, care au decis să prelungească și condițiile pentru cauțiunea sa. Marinakis, un om de afaceri proeminent și un investitor masiv în media, a negat de la început acuzațiile penale împotriva lui pentru fraudă și șantaj.

”Nevinovăția mea va fi stabilită în procedurile judiciare care vor urma", a declarat Marinakis după o audiere. De asemenea, el a mai anunțat că se va retrage din funcția de președinte al clubului până la terminarea procesului. Până atunci, de destinele lui Olympiakis se va ocupa vice-președintele Yiannis Moralis. Bineînțeles, acesta se va consulta pentru orice problemă cu Marinakis. (foto: olympiacos.org)

Ceilalți inculpați - toți acuzați de infracțiuni similare - sunt acționari și foști sau actuali funcționari din mai multe cluburi grecești, precum și arbitri și oficiali. Fotbalul din Grecia a fost mult timp afectat de violențele fanilor și de acuzațiile de corupție. În tot acest timp, oficialii cluburilor rivale au prezentat frecvent scuze publice și au pus la îndoială acuzațiile legate de rezultatele unor meciuri. 

Actualul Guvern al țării a suspendat de câteva ori meciurile din prima ligă din cauza violențelor și a atacurilor împotriva arbitrilor sau oficialilor unor echipe. Campioana Greciei, Olympiakos joacă în prezent în grupele Champions League. A picat într-o grupă infernală, cu Juventus, Barcelona și Sporting și după patru meciuri are 1 punct. L-a obținut săptămâna trecută, când a ținut-o în ”șah” pe Barcelona la Pireu. (foto: olympiacos.org)

Evangelos Marinakis a preluat-o pe Olympiakos în 2010 și deține, de asemenea, o participație la gruparea Nottingham Forest - actualmente locul 9 în liga a doua din Anglia. Dosarul în care este acuzat Marinakis se referă la perioada 2012 - 2015, au declarat oficialii Curții. Acuzațiile penale legate de aranjarea meciurilor - denumite oficial "influența ilegală a rezultatului unui eveniment sportiv" - se pedepsește cu 10 ani de închisoare, conform Codului Penal din Grecia.

Celelalte cluburi implicate în cel mai mare scandal din fotbalul grecesc sunt Atromitos, Levadiakos și Veria (ultima, acum în liga a doua). Procesul este așteptat să aibă loc în iunie 2018. Dacă acuzațiile se vor dovedi adevărate, și Olympiakos ar putea fi pedepsită - retrogradarea reprezintă cel mai mare pericol. De asemenea, grecii ar putea fi suspendați până la doi ani din Champions League și Europa League. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!