E pregătită Simona să câștige Roland Garros?

Simona e văzută drept principala favorită a turneului de la Roland Garros (cotă 3,40 la Unibet), care va avea loc între 28 mai și 11 iunie, în primul rând datorită absenței Serenei Williams, apoi pentru că nemțoaica Angelique Kerber, actualul număr 1 mondial și Karolina Pliskova, aflată pe poziția a treia, nu par într-o formă care să le recomande pentru câștigarea Openului francez.

Problema care ne preocupă este dacă Simona poate face acest pas important în cariera ei, să triumfe într-un turneu de Grand Slam.

Din punct de vedere fizic, pare foarte ok, se vede după cum se mișcă pe teren, dar și după expresia feței, nu se chinuie deloc când joacă, nu trage de ea, totul vine natural.

Loviturile ei sunt precise și apăsate, serviciul unu e foarte bun, apărarea e de multe ori senzațională, plecarea de pe loc e explozivă, chiar dacă Siegemund a cam păcălit-o cu scurtele.

Marea problemă a Simonei este din nou la psihic, parcă își caută singură problemele, cade inexplicabil în momente nu neapărat dificile, cum s-a întâmplat cu Sevastova, de la 4-1 pentru ea, la 4-3, sau astăzi cu Pavliucenkova, la 3-3 în setul doi.

Simona dă senzația că o deranjează ceva dacă adversara opune un pic de rezistență, ar vrea să o bată repede, fără să greșească vreun punct, să termine meciul și să vină mai repede următorul, pe care să-l tranșeze la fel. Și tot așa până la finală!

Ei bine, asta nu se poate! Fetele din partea cealaltă de fileu au și ele valoare, le mai iese și lor câte ceva, nu poți câștiga la nesfârșit cu 6-0, 6-0, cum s-a întâmplat la București cu nefericita de Sevastova.

E un declick emoțional aici, cineva trebuie să o scoată din starea aia de tensiune, și acel cineva este Darren Cahill, care a și reușit să o facă în partida din 16-imi. Astăzi, Simona s-a setat că pierde setul 2 și l-a pierdut!

Dar, de vereme ce poate reveni, și poate câștiga apoi cu 6-0, e clar că, la general, stă bine din punct de vedere mental, însă la ea lipsește o secvență din meci, se întâmplă de foarte multe ori să se supere rău, să se încrunte, să-și dea cu palma peste coapse, să arunce sau să rupă racheta.

Aici ar trebui să lucreze cineva cu ea, nu mai zic de psiholog, mi s-a urât de câte ori am spus-o. Simona trebuie ajutată înainte de meci să nu-și mai fixeze acel episod rău și să gândească la fel pe tot parcursul meciului. Că mai sunt și perioade mai slabe, asta e altceva, dar la ea e vorba despre acele „setări” negative, care pot afecta definitiv un meci mai ales la un turneu de Grand Slam sau într-o fază superioară.

Dacă Darren Cahill rezolvă aceste „blancuri” din jocul Simonei până pe 28 mai, data primei zile de la Roland Garros, atunci Simona poate câștiga turneul. Are toate atuurile pentru a o face, chiar și la serviciul doi, dacă ascultă sfaturile antrenorului, care și azi aproape că a somat-o să nu se mai încăpățâneze și să nu îi mai servească rusoaicei pe dreapta, dar Simona a mai dat acolo încă un al doilea serviciu. Și a pierdut punctul!

Simona poate câștiga Roland Garros în acest an, Darren Cahill e prea băiat deștept și va găsi soluția!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi