E oficial: 100 de mii euro amendă pentru incidentele cu Polonia şi "Naţional Arena" suspendată!

Astăzi, FIFA a anunţat pedeapsa primită de România după incidentele grave de la meciul cu Polonia, din preliminariile CM din 2018. Stadionul "Naţional Arena" a fost suspendat, astfel că tricolorii vor fi nevoiţi să joace meciul cu Danemarca, de pe 26 martie, pe o altă arenă din ţară, dar cu spectatori în tribune!

În plus, FRF trebuie să plătească o amendă de 95.000 de franci elveţieni, plus alţi 3.000 de franci - reprezentând cheltuieli de judecată.  Site-ul FRF anunță că sancțiunea FIFA a fost inițial de două partide, însă cel de-al doilea meci are executarea suspendată cu o perioadă de probațiune de doi ani. 

Ni s-a dat o decizie prin care să nu jucăm fără suporteri. Național Arena e suspendată, dar putem să jucăm pe orice alt stadion din țară alături de fani. Din păcate, Federația trebuie să plătească o amendă de aproape 100 000 de euro. Sper să găsim o soluție bună,

---a spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF  

Cel mai probabil, meciul cu Danemarca se va disputa la Cluj, acolo unde Christoph Daum a debutat pe banca României împotriva naționalei din Muntenegru. 

Şefii fotbalului românesc au acum de rezolvat finalul de an competiţional, după ce frigul a transformat terenurile în adevărate patinoare. Ca urmare, ultimele două partide ale anului, ASA Tg. Mureş - Poli Timişoara şi Dinamo - Steaua (din semifinalele Cupei Ligii) sunt în pericol să nu se mai dispute. Mureşenii au câştigat ultimul meci din Liga 1 după o singură repriză - conduşi cu 2-0, jucătorii de la Pandurii au refuzat să mai iasă pe teren după pauză. Acum, şefii lui ASA încearcă să mute meciul din Cupa Ligii la Cluj, stadionul de rezervă ales de club încă de la începutul sezonului. Deși nici la Cluj gazonul nu e în cea mai bună stare, instalația de încălzire îl va face măcar practicabil pentru partida de miercuri seară.
  
"Naţional Arena" nu este o variantă - gazonul celui mai mare stadion al ţării s-a deteriorat în ultimele luni, chiar dacă a fost schimbat recent. Acum, organizatorii încearcă să asigure cele mai bune condiţii pentru derby-ul de joi din Cupa Ligii dintre Dinamo şi Steaua - instalaţia de încălzire va fi pornită cu o zi înainte. Partida ar putea să nu se joace doar dacă Liga Profesionistă de Fotbal decide să amâne pentru la anul turul semifinalelor Cupei Ligii, la solicitarea cluburilor. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi