După titlu, vin banii...Din Turcia! Galata cumpără de la Hagi/Când anunță TAS decizia

Viitorul lui Hagi a câștigat primul titlu din istorie sâmbătă după victoria cu CFR Cluj și a devenit cea mai tânără echipă campioană din Europa. După petrecerea de pe gazon, jucătorii lui Hagi s-au dezlănțuit la vestiare. Nu au uitat nici de Gigi Becali, care a spus că va face plângere la TAS. ”Noi suntem adevărații campioni!”, a țipat Becali. 

Eroul meciului cu CFR, portarul Rîmniceanu (care a apărat excelent la ocaziile lui Omrani și Deac) a râs de fostul său coleg de la Viitorul - Florin Tănase, care între timp a ajuns la FCSB. "O să-l sun pe Tănase, că a jucat și el 3 meciuri la noi, și să-i dau și lui o medalie și un tricou de campion. O să-i dau medalia mea, pentru că a plecat la Steaua să câștige campionatul, dar nu l-a câștigat anul ăsta..”, a spus Rîmniceanu (Foto: Sportpictures.eu) într-o intervenție la DigiSport.

Glumă sau nu, Becali a declarat că va face plângere la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) pentru a contesta regulamentul LPF, care spune că există două campionate diferite - sezon normal și play-off. Patronul lui FCSB reclamă faptul că ar trebui să se țină cont și de meciurile directe din sezonul regulat. 

Când e așteptat verdictul de la TAS

Conform noilor reglementări ale LPF într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final în lupta pentru titlu contează doar meciurile directe din play-off -  unde Viitorul este în avantaj. De partea cealaltă, FCSB își menține poziția și spune că este un singur campionat și că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, conform Art. 29 din ROAF. 

”În primul rând, noi, de la FRF, nu ne putem exprima. Avem o Ligă Profesionistă de Fotbal care vă poate răspunde întrebărilor. Pardon, am vrut să spun Ligă Profesionistă, dar nu de fotbal!..Există posibilitatea să se decidă campioana la TAS. Cred că oricare dintre echipe, câtă vreme va spera la o decizie din Elveția, va merge acolo", a spus șeful FRF, Burleanu. (Foto: Sportpictures.eu)

Va fi pentru a 9-a oară când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va decide în privința campionatului din Românie. S-a mai întâmplat în:

- 2007-2008 (Vaslui a câștigat la TAS dreptul de a juca în Cupa Intertoto, în dauna Oțelului)

- 2008-2009 (penalizată cu 6 puncte de FRF, Poli Timișoara și-a luat punctele înapoi în urma deciziei TAS și a mers în preliminariile Champions League în locul celor de la Dinamo)

- 2009-2010 (Poli Timișoara a pierdut cu 0-1 pe teren, dar a câștigat cu 3-0 la TAS meciul cu Rapid, bucureștenii ratând Europa League) 

- 2010-2011 (meciul Pandurii - Oțelul n-a mai fost programat din cauza unor datorii ale echipei gazdă. La TAS, Oțelul a câștigat meciul cu 3-0 și a luat titlul) 

- 2011-2012 (TAS a decis rejucarea partidei dintre CFR Cluj și U Cluj. CFR a câștigat cu 3-2 și a devenit campioană grație acelei victorii)

- 2012-2013 (TAS a readus-o în prima ligă pe U Cluj, după ce ardelenii fuseseră retrogradați în Liga 2 de LPF pentru că nu au primit licența)

- 2013-2014 (TAS a stabilit ca cei de la Concordia Chiajna să le ia locul celor de la Rapid în Liga 1, deși bucureștenii câștigaseră barajul)

- 2014-2015 (Rapid a câștigat la TAS dreptul de a evolua în Liga 1. FRF nu le-a acordat licența rapidiștilor, care au câștigat la comisii)

FRF trebuie să înștiințeze cât mai curând posibil (cel târziu începutul lunii iunie) UEFA despre echipele care vor lua startul în Champions League și Europa League din toamnă. În condițiile date, TAS trebuie să dea verdictul la plângerea formulată de FCSB (dacă Becali o va face) până cel mai târziu la sfârșitul acestei luni! 

Galata îl vrea pe Florinel Coman!

Potrivit celor de la Sport.ro, bașkanii Galatei (la care Hagi a fost și jucător și antrenor) vor să-l transfere pe Florinel Coman (Foto: Sportpictures.eu), jucător cotat pe piața transferurilor la 700 000 euro, dar la care Hagi nu va renunța pentru mai puțin de 4 milioane de euro.. 

"Sigur o să vindem câțiva jucători în această vară", a anunțat președintele Viitorului, Cristian Bivolaru, la finalul meciului cu CFR Cluj.  Florin Tănase, Ianis Hagi și Răzvan Marin sunt ultimele transferuri importante perfectate de Hagi.

Imediat după ce a cucerit titlul cu Viitorul, Hagi a fost felicitat la telefon de către cei de la Galatasaray, care îl așteaptă acum pe ”Rege” la Istanbul pe 17 mai, când se împlinesc 17 ani de la cucerirea Cupei UEFA  de către Galata - pentru care juca atunci și Gică Popescu. 

 

Foto: Ștefan Constantin / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi