După PSG, Barcelona va pune şi ea umărul la reconstrucţia clubului Chapecoense

Echipele din Brazilia s-au oferit să le împrumute jucători celor de la Chapecoense după tragedia aviatică din Columbia. Starurile Ronaldinho şi Riquelme au anunţat şi ei că le vor da o mână de ajutor din teren brazilienilor dacă aceştia vor fi de acord, iar PSG a trimis deja 40 de milioane de euro pentru reconstrucţia clubului. Tragedia în care au pierit 19 jucători de la Chapecoense i-a impresionat şi pe şefii Barcelonei. Aceştia i-au invitat pe brazilieni să li se alăture în turneul de lux din vara viitoare. Chapecoense e aşteptată la Turneul "Joan Gamper" de pe "Camp Nou", toate cheltuilelile urmând să fie suportate de către clubul catalan. 

Prin această invitaţie, Barcelona vrea să-şi arate ataşamentul faţă de clubul Chapecoense, greu încercat după teribilul accident. Pe viitor ne dorim să participăm la reconstrucţia instituţională şi sportivă a clubului din Brazilia, pe care vrem să-l ajutăm să revină la nivelul competiţional pe care-l avea înainte de tragedia din Columbia,

---a declarat preşedintele Barcei, Josep Bartomeu

Barcelona, care a trimis deja o scrisoare oficială şefilor clubului brazilian, vrea astfel să onoreze memoria celor 19 jucători decedaţi în tragicul accident de avion. Președintele lui Chapecoense, Ivan Tozzo a confirmat participarea la turneul organizat de Barcelona în vara lui 2017.

După accidentul în care și-au pierdut viață 71 de oameni, printre care și majoritatea jucătorilor de la Chapecoense, conducerea echipei a decis să adauge unele detalii emblemei (foto: chapecoense.com).

De acum încolo, pe sigla clubului vor fi două stele, una deasupra, care semnifică titlul din Copa Sudamericana, a cărei finale nu a mai apucat să o joace, iar cealaltă în interiorul literei "F", de la fotbal - în amintirea eternă a celor care și-au dedicat viața clubului. În plus, totul va fi scris în culoarea alb, ca un simbol al luminei ce îi va ghida de acum înainte pe foştii jucători. 

Foto: Reuters

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!