După mai bine de un an de când piața jocurilor de noroc din Portugalia a fost reglementată, un operator a pus în sfârșit mâna pe prima licență!

În februarie 2015 guvernul din Portugalia a aprobat reglementarea pieței jocurilor de noroc, iar pe 1 mai a publicat detaliile complete ale acestei reglementări. Site-urile de gambling online aveau la dispoziție un termen de 60 de zile pentru a intra în legalitate, iar începând cu 29 iunie 2015 cele fără licență nu mai puteau să funcționeze în mediul virtual. Sau cel puțin acesta era planul inițial. 

Probabil ai zice că un termen de 60 de zile este mai mult decât suficient pentru a intra în legalitate, mai ales că acolo ”nu suntem în România”. Și totuși, nu s-a întâmplat chiar așa. Multe companii de jocuri de noroc foarte cunoscute precum Betfair, 888Holdings, William Hill, PokerStars și multe altele au ieșit de pe piață provizoriu, în speranța că vor putea reveni într-un viitor apropiat. Am ajuns la finalul lunii mai 2016, deci la mai bine de un an de când noile legi au fost implementate, și ce crezi?

portugal.jpg

Calvinayre.com ne anunță că abia ieri operatorul francez Betclic a fost primul care a reușit în sfârșit să ia o licență care să îi permită să funcționeze legal în mediul virtual pe teritoriul Portugaliei. Totuși această decizie vine în cel mai bun moment posibil pentru Betclic, deoarece mai sunt doar două săptămâni până când începe Campionatul European de Fotbal. Cei de acolo au destul timp la dispoziție pentru a repara eventuale bug-uri pe care le-ar putea avea varianta site-ului în portugheză, și pentru a oferi pariuri pe durata întregului turneu final din Franța în cele mai bune condiții. Mai mult decât atât, fiind singurul site aflat în legalitate în acest moment, cu șanse să rămână așa și în timpul la Euro 2016, probabil Betclic va fi luat cu asalt de către pariorii portughezi, care și așa erau mai mult decât frustrați din cauza ritmului foarte lent în care s-au mișcat autoritățile locale. Momentan Betclic deține o licență doar pentru pariuri sportive, dar în viitorul apropiat vrea să aplice și pentru una care să îi permită să ofere jocuri de cazino.

Probabil că în următoarele luni vor fi și alte site-uri de jocuri de noroc care vor pune mâna pe o licență, dar probabil numărul lor nu va fi foarte mare, și asta pentru că guvernul portugez a stabilit taxe destul de piperate. Operatorii trebuie să plătească  la stat 8% din primii 30 de milioane de euro câștigați (din cifra de afaceri, nu din profit), după care vor trebui să plătească din ce în ce mai mult, până la maxim 16%!

În ultimul an operatorul loto Santa Casa da Misericordia de Lisboa (SCML) a deținut monopolul gamblingului portughez, deși funcționa doar offline. Faptul că Betclic tocmai a pus mâna pe o licență de funcționare online nu a picat deloc bine pentru cei de la SCML, care imediat au anunțat că vor aplica și ei pentru o astfel de licență, deși probabil nu au timp să o obțină până când începe Euro 2016. Totuși în cazul lor procesul de licențiere va merge mai rapid pentru că este vorba de un operator local foarte important, cu o istorie bogată în spate. Între Betclic și SCML există un război local de ani buni, SCML dând în judecată pe Betclic prin 2010 pentru că și-ar fi făcut în mod ilegal reclamă în Portugalia. Deși SCML a câștigat atunci procesul, se pare că cei de la Betclic sunt cei care râd la urmă.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi