Dreamhack București 2016: o competiție eSports cu mult peste Liga 1 la numărul de spectatori!

Începând de vineri 16 septembrie, și până duminică 18 septembrie, Sala Polivalentă din București va găzdui ”Dreamhack 2016”, o competiție de gaming (sporturi electronice) cunoscută la nivel internațional. Prima ediție Dreamhack a avut loc în Suedia în 1994, iar în zilele noastre acest eveniment este cunoscut ca fiind cel mai mare ”LAN Party” din lume, distincție dată chiar de către Cartea Recordurilor.  

dreamhack-bucuresti.jpg

 

Ce este DreamHack?

Dar în ce constă mai exact acest ”Dreamhack” și ce treabă are cu noi, pariorii? În primul rând în cadrul acestui festival au loc mai multe competiții de gaming, cea mai importantă fiind ”DreamHack ZOWIE Open 2016” acolo unde opt dintre cele mai bune echipe de Counter-Strike din lume se vor întrece pentru premii totale de 100,000$. Ce-i drept, premiile nu sunt foarte mari ținând cont că la începutul lunii aprilie 2016 a avut loc în Columbus (SUA) un turneu cu premii de 1,000,000$, iar la alte sporturi electronice premiile pot fi chiar mult mai mari (cum a fost de fapt la ”DOTA 2 The International 2016” - premii de peste 20 de milioane de dolari).

Însă Dreamhack nu se rezumă doar la această cupă de CS, ci impresionează mai degrabă prin complexitatea evenimentului. Pe parcursul celor trei zile au loc și competiții de Tavern Tales (25,000$ premii), Street Fighter V, Fifa 2016 sau Mortal Kombat X (premii de mii de dolari). De asemenea, spectatorii (pentru că se pot cumpăra bilete la acest eveniment) pot vizita stand-uri (Telekom, TP-Link, Lenovo și multe altele) unde pot testa ochelari virtuali, pot participa la concursuri de gaming pentru amatori, pot participa la tombole, pot îndeplini misiuni pentru a primi un premiu garantat la finalul zilei, pot urmări pe ecrane meciuri din competițiile principale, pot întâlni unii dintre cei mai importanți youtuberi din lume și multe altele, deci nu este chiar ”plicitseală”. 

 

Dreamhack și colaborarea cu România - peste 25,000 de spectatori în 2015!

Ai putea crede că nu există un interes prea mare pentru un astfel de eveniment, dar te-ai înșela amarnic. Aceasta este deja a cincea ediție ”Dreamhack București”, iar conform hotnews.ro, la ediția de anul trecut au participat nu mai puțin de 25,000 de spectatori pe durata celor trei zile! Vei zice că nu are cum că nu încap atâția în Sala Polivalentă, dar gândește-te că evenimentul durează un weekend întreg de dimineață până seară, deci nu vine nimeni să stea ca nebunul non-stop acolo, deci cei 25,000 nu au fost toți prezenți simultan. Plus că mulți se duc pe la stand-uri, nu stau pe scaune cu orele. Și să nu crezi că intrarea este gratuită și se plimbă pe acolo cine vrea (ceea ce ar explica fluxul mare de oameni), pentru că de fapt un bilet pe o singură zi costă 20RON - 40RON (în funcție de zi), iar un abonament pe 3 zile este 60RON.

Acum vin și eu cu o întrebare simplă: câte meciuri de fotbal din România stâng 25,000 de oameni? Nu de alta dar am văzut ieri la Astra Giurgiu cu Austria Viena, meci din Europa League, o atmosferă de-a dreptul dezolantă, doar 1,600 de spectatori asistând la meci. Chiar și când vine vorba de premii, la câte sporturi sunt organizate în România turnee / evenimente cu premii totale de ordinul sutelor de mii de dolari? Ar fi câteva turnee de tenis dar în rest nu prea îmi vin în minte alte evenimente (lăsând la o parte campionatele naționale de fotbal, handbal sau baschet unde jucătorii au salarii).

Evenimentul este organizat de către pgl.ro și computergames.ro, iar pagina oficială este dreamhack.ro

 

Dreamhack București 2016 - cote la pariuri

Totuși suntem un site de pariuri, și poate nu am fi dat importanță acestui eveniment dacă nu puteam paria pe el! Competiția de Counter-Strike este în oferta mai multor agenții online. Eu am găsit-o pe mai multe site-uri, dar recomand în special următoarele patru: 

  • unibet.ro - se poate paria pe câștigător, handicap fără prelungiri, handicap cu prelungiri, total runde
  • netbet.ro - se poate paria pe câștigător, handicap, total runde (competția poate fi găsită în E-Sports / Franța, numele țării este o eroare)
  • betano.ro - se poate paria doar pe câștigător
  • 888sport.ro - ofertă exact ca la Unibet 

Primele meciuri încep astăzi (vineri) la ora 15:00 și pot fi urmărite pe twitch.tv. Pot exista delay-uri.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii