Dramatism şi dăruire: România - Germania 23-22! Tricolorele au terminat pe 5 la Europeanul de handbal

Meciul pentru locul 5 de la Europeanul de handbal dintre România şi Germania se putea încheia cu o tragedie. La ultima fază a meciului, Cristina Zamfir s-a izbit puternic de bara porţii adverse, iar în plonjon a lovit-o şi pe portăriţa Woltering. Ambele jucătoare s-au prăbuşit apoi pe teren, iar jucătoarele celor două echipe au făcut semn disperate către medicii de pe marginea terenului. Intervenţia rapidă a acestora a dat rezultate, iar ambele jucătoare s-au ridicat, în aplauzele spectatorilor care au asistat îngroziţi la scenele de pe teren. 

A fost meciul în care tricolorele s-au chinuit să facă faţa unei naţionale în faţa căreia România pierduse toate cele cinci meciuri directe jucate până acum la turneele finale europene. Fără Cristina Neagu şi Paula Ungureanu, care nu au mai fost incluse pe foaia de joc de către Ambros Martin, jucătoarele noastre s-au urnit greu. Impulsionate de paradele excelente ale Denisei Dedu, tricolorele şi-au dat drumul la joc abia după primul sfert de oră. Zamfir şi Udriştoiu au fost principalele "guri" de foc ale naţionalei. Nemţoaicele au profitat însă de nesincronizările din atac ale jucătoarelor lui Ambros Martin şi nu au iertat pe contratac, păstrând în permanenţă avantajul pe tabelă. România a echilibrat apoi jocul şi la pauză a fost egal, 11-11. 

La reluare, România a jucat perfect şi după 5 minute scorul arăta 16-13 în favoarea tricolorelor. Germania s-a redresat din mers şi s-a apropiat din nou ameninţător pe tabelă, reuşind să egaleze de fiecare dată, scorul fiind 20-20 cu 13 minute înainte de final. Deşi nervii au fost întinşi la maxim, Ambros Martin a rulat aproape întregul lot în ultimul meci de la Europene. La o aruncare de la 7 metri a trimis-o în teren şi pe Yulia Dumanska, ucraineanca naturalizată pentru a juca în naţionala României. A fost o mutare inspirată, Dumanska reuşind să pareze aruncarea. 

Nemţoaicele, care au învins ultima dată România cu 26-23 la Mondialul din 2013 din Serbia, au strâns apoi rândurile şi au luat avans de un gol pe tabelă cu două minute înainte de final. Ambros Martin a cerut time-out în ultimul minut şi le-a explicat jucătoarelor ce trebuie să facă - tricolorele au pus în aplicare planul şi au egalat la 22 după o pătrundere pe centrul apărării adverse. România s-a apărat avansat la ultimul atac şi a declanşat contraatacul la căpătul căruia Cristina Zamfir a marcat golul care a trimis România pe locul 5 în clasamentul final al Campionatului European din Suedia. 

Cu 6 goluri, Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a României în meciul cu Germania.

Foto: swe2016.ehf-euro.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi