Drama lui David Ginola: "Timp de 8 minute am fost mort!"

Fost jucător la PSG, Tottenham, Newcastle şi Everton, Ginola a povestit pentru prima dată momentele de groază prin care a trecut în luna mai a acestui an. Juca atunci într-un meci de caritate când brusc i s-a făcut rău şi a căzut ca fulgerat pe gazon. Inima i s-a oprit şi şi-a înghiţit limba! A fost practic mort câteva minute, după cum el însuşi povesteşte. Tocmai se îndrepta spre propriul teren când a căzut cu faţa în jos pe gazon. 

Ceilalţi jucători de pe teren au crezut că eu glumesc şi iniţial nu m-au băgat în seamă. Atunci unul dintre ei şi-a dat seama că este ceva grav şi le-a spus celorlalţi "Uită-te la el, nu este în regulă, nu cred că glumeşte!". Mi-am înghiţit limba şi prietenii mei au luptat să mă salveze până la sosirea paramedicilor. Cineva a sunat la 112 şi a ţipat în telefon că inima mea nu mai bate!..Imediat mi-au făcut masaj cardiac.

Am fost mort timp de 8 minute! Pur şi simplu inima mea s-a oprit! Nu aveam puls. Când au sosit, paramedicii m-au conectat imediat la defibrilator. Am primit şocuri electrice în trei rânduri, dar degeaba. Prietenii mei strigau să mă trezesc, să lupt. Mi s-a spus că abia după a patra procedură a medicilor am început să dau semne de viaţă. Toată lumea a început să plângă şi să aplaude în acelaşi timp,

---povesteşte Ginola, încă marcat de drama prin care a trecut 

Transportat de urgenţă la spital cu elicopterul, David Ginola a fost operat şase ore, timp în care medicii i-au făcut un bypass cvadruplu pentru a-i debloca arterele. După operaţie, medicii i-au spus soţiei sale (foto: Press Association) că din cauza lipsei de oxigen a creierului, fostul fotbalist ar putea rămâne într-o stare vegetativă timp îndelungat.

Când m-am trezit, medicii m-au întrebat dacă ştiu unde sunt şi ce am păţit. Apoi mi-au spus să mă uit la pieptul meu, care pur şi simplu a fost deschis în întregime. Atunci am spus "Wow, ce s-a întâmplat?..". Dar imediat mi-am dat seama că sunt în regulă,

---a mai spus Ginola

În vîrstă de 49 de ani, lui Ginola i s-a interzis să mai facă orice efort, iar acum petrece ore bune în faţa televizorului urmărind meciuri de fotbal. David a recunoscut că nu a fost atât de atent cu viaţa sa, dar şi cu dieta după ce s-a retras de pe teren în 2002, de la Everton (foto: News Group Newspapers).

Tată a doi copii, acesta a început să bea şi să fumeze foarte mult după ce a renunţat la fotbalul de performanţă. Viciile sale, dar şi o problemă genetică au dus la evenimentul horror din luna mai. În noaptea de dinaintea meciului caritabil a petrecut cu multe pahare în casa unui prieten, apoi a mers la un concert de muzică. În aceeaşi săptămână a participat la un turneu de golf pentru amatori, încheiat cu o petrecere de pomină unde băutura a curs în valuri. 

David Ginola în timpul unui festival de vinuri. (foto: The Sun)

Bolile de inimă au fost o problemă în familia lui David Ginola. Mama lui, Mirelle, a murit în urma unui infarct în 2005 la vârsta de 74 de ani, iar tatăl său, Rene (82 de ani) a suferit mai multe intervenţii la inimă pentru ca medicii să-i deblocheze artele. 

Înainte nu m-am gândit niciun moment la moarte, dar acum lucrurile s-au schimbat total. Sunt mai sensibil, mult mai atent cu mine şi mai..filozofic. M-am întrebat deseori de ce eu am meritat o a doua şansă. Mă simt foarte norocos şi spun deseori că sunt aici şi că trăiesc pentru un motiv anume,

---a încheiat Ginola

Foto: dailymail.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi