Dramă în box. Făcut KO într-un meci, scoţianul Mike Towell a murit la spital

Towell a fost făcut KO în repriza a cincea a meciului cu Dale Evans, disputat la Glasgow. A murit câteva ore mai târziu la spital, în ciuda eforturilor făcute de medici. O hemoragie cerebrală severă i-a adus moartea boxerului scoţian în vârstă de 25 de ani. Iubita sa, Chloe Ross a dat cumplita veste pe contul de socializare. 

Mike a luptat până la final! Au fost cele mai lungi 24 de ore din vieţile noastre. Copilul meu şi-a pierdut tatăl. Dar va fi atât de mândru de ceea ce a realizat Michael când va creşte mare!,

---a scris Chloe pe Facebook

Iubita lui Mike (foto: Facebook - Chloe Ross) a dezvăluit că acesta s-a plâns de dureri de cap în zilele dinaintea meciului, dar că a pus totul pe seama oboselii acumulată la antrenamente şi a stresului. Familia lui Towell, dar şi impresarul scoţianului au stat în permanenţă lângă patul acestuia. Chloe a făcut un atac de panică la aflarea veştii că omul alături de care a stat în ultimii 8 ani a murit. Au un băieţel împreună, Rocco, pe care Towell vroia să-l facă un mare campion. 

Clubul la care şi-a început cariera Mike Towell, St. Andrews a arborat steagul negru la intrare şi o poză imensă cu fostul boxer. "Vei rămâne veşnic în inimile noastre!", au scris şefii clubului de box sub poza lui Towell. Antrenorul acestuia, Shane McGuigan şi-a exprimat durerea pe contul de Twitter. "Vestea morţii lui ne-a frânt inimile de durere. Dragă Mike, odihneşte-te în pace!", a postat fostul său antrenor. "Sunt absolut devastat de moartea lui Mike. Nu-mi vine să cred!", a declarat şi promotorul Eddie Hearn, cel care organizase şi gala de la Glasgow. Mike Towell era neînvins până la meciul cu Evans. 11 victorii şi un egal avea scoţianul în palmares la profesionişti.

Dale Evans (foto: Action Images) şi-a revenit cu greu la aflarea veştii despre moartea fostului său adversar din ring. 

Niciodată nu mi-a plăcut să-mi văd adversarul suferind în afara ringului din cauza mea. Cine ar vrea să vadă asta vreodată?..Nu vreau să ştiu prin ce momente trece acum familia lui Mike, iar inima mea este alături de ei!,

---a spus Dale Evans

Meciul dintre Towell şi Evans a fost arbitrat de Victor Loughlin (foto: Rex Features), acelaşi care oficiase în luna martie la meciul pentru titlul la mijlocie dintre Chris Eubank şi Nick Blackwell. Şi atunci acesta a oprit meciul - Blackwell a fost făcut KO după o lovitură devastatoare încasată la cap. A fost ultimul meci al lui Nick Blackwell. La puţine zile după incident, acesta s-a retras din box. 

 

Foto: mirror.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi