Doi români, în topul celor mai utilizați tineri fotbaliști din Europa!

Un grup de cercetători din cadrul Centrului Internațional de Studii pentru Sport (CIES) a alcătuit topul celor mai utilizați tineri fotbaliști din Europa în acest sezon. Au fost nominalizați primii zece jucători pe următoarele poziții: portar, fundaș central, fundaș lateral, mijlocaș defensiv, mijlocaș ofensiv, atacant.


Credit foto: facebok CFR Cluj

Raportul are două secțiuni: cea a celor mai importante 5 ligi (Anglia, Italia, Spania, Franța, Germania) și cea a celorlalte ligi. Campionatul cel mai bine reprezentat în Top 5 ligi este Franța, cu 19 jucători. Ligile cu cea mai bună reprezentare din restul Europei sunt cele din Olanda și Slovacia, cu câte 8 jucători.

Liga I din România are doi reprezentanți: Cristi Manea (20 de ani), fundașul dreapta al lui CFR Cluj, care a jucat în toate partidele disputate de „alb-vișinii” în acest sezon, fiind în fruntea topului fundașilor laterali.

În topul atacanților. este prezent Darius Olaru (19 ani), de la Gaz Metan Mediaș, care a evoluat în 86% din meciurile jucate de ardeleni.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Ultima postare a celor de la CIES răsucește cuțitul în rana lui Gheorghe Hagi, într-o perioadă în care acesta este în plin război cu Fiorentina. „Regele” le reproșează italienilor că nu l-au împrumutat pe Ianis la începutul sezonului, din moment ce noul antrenor, Pioli, nu avea de gând să îl folosească. Astfel, internaționalul de tineret a dispărut oarecum de pe harta fotbalului mare, după ce, în primăvară, Ianis Hagi a fost inclus în Top 50 tineri talentați de goal.com, pe locul 34. Pe primele locuri: Donnarumma, Mbappe și Pulisic. 

Revenind la raportul Centrului Internațional de Studii pentru Sport, trebuie spus că cel mai tânăr fotbalist care joacă regulat în primele 5 ligi este Dan-Axel Zagadou (fundaș lateral, Borussia Dortmund), în vârstă de 18 ani. Cel mai tânăr sportiv care evoluează regulat în restul Europei este Juho Hyvärinen (fundaș central, Rovaniemi), în vârstă de 17 ani.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!