Doamne, păzește!..Un preot a furat bani de la un azil de bătrâni să joace la cazinouri

Monseniorul William Dombrow era un om respectat în comunitatea în care trăia. Necuratul i-a luat mințile însă la bătrânețe...Numit administrator la un azil de bătrâni (foști preoți), Dombrow a băgat mâna în fondurile instituției pentru a juca la cazinouri! Și nu s-a mulțumit cu puțin...Peste o jumătate de milion de dolari a sustras timp de 9 ani, între 2007 și 2016, pentru a-și alimenta dragostea față de jocurile de noroc!

Numai în ultimii trei ani, preotul a făcut transferuri ilegale în contul său cu sume cuprinse între 10 000 și 25 000 de dolari. A jucat banii la cazinouri, dar s-a răsfățat și cu mese scumpe la restaurant precum și cu spectacolele celebrei orchestre de popp-jazz ”Philly Pops”. (Foto: phillychitchat.com)

Arestat și dus în fața instanței, preotul William Dombrow și-a mărturisit păcatele în fața unui judecătorului federal pledând vinovat pentru toate cele patru capete de acuzare cu privire la frauda sa. Banii care s-au dus pe apa sâmbetei la jocurile de noroc proveneau fie din plățile asigurărilor de viață ale foștilor preoți ai azilului care au murit, fie au fost lăsați moștenire de către enoriași și familiile acestora.  

Dombrow a folosit o mare parte din bani pentru a-și plăti datoriile acumulate la jocurile de noroc, dar și pentru a-și face mendrele la alte cazinouri pe care nu le ”călcase” până atunci, din Aruba și Florida. De asemenea, el plătea și 1000 dedolari pentru un bilet la concertul Orchestrei sale favorite, spectacol pe care îl urmărea numai din loje.

Toate speranțele preotului s-au spulberat atunci când instituția bancară care administra conturile azilului l-a întrebat pe Dombrow de ce s-ar face face retrageri multiple de la un ATM al unui cazinou din Philadelphia. Preotul s-a fâstâcit când a fost să răspundă, iar banca a sesizat imediat poliția. Monseniorul William Dombrow a fost săltat chiar din biroul său de la căminul de bătrâni pe care îl administra. (Foto: 6abc.com)

Preotul nu a fost ușă de biserică nici în tinerețe..În urmă cu 32 de ani, el a ajuns într-o clinică de dezalcoolizare după ce a pierdut o sumă importantă la jocurile de noroc. ”Pentru prima dată, Monseniorul William Dombrow a făcut un prim pas spre reconciliere cu sistemul judiciar, cu biserica dar și cu toate persoanele pe care le-a ofensat cu comportamentul său”, a declarat Steven Pacilliom, avocatul preotului care a dat în patima jocurilor de noroc la bătrânețe. Conform codului penal din Statele Unite, Dombrow riscă acum până la 20 de ani de închisoare pentru infracțiunea de fraudă fiscală în formă agravată și continuă. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi