Diverse strategii de joc pentru tablele online

Jocul de table, unul dintre cele mai populare jocuri la nivel mondial, este in adevaratul sens al cuvantului o cursa cu voi, dar si cu istetimea celuilalt oponent. In cadrul acestui joc puteti ori sa incercati sa sfarsiti jocul cat de repede posibil cu scopul de a muta piesele spre casa dumneavoastra ori sa incercati sa puneti fel de fel de capcane pentru a incurca adversarul atunci cand nici nu se asteapta.

Jocul de table pare sa fie totusi un joc mai mult de inteligenta decat de noroc, desi la baza lui stau zarurile, care joaca un rol destul de important, afectand jocul intr-un mod pozitiv sau negativ, in functie de numerele de pe fata lor.

Important este ca in timpul jocului sa reusiti sa va concentrati la maximum asupra strategiei pe care o folositi si sa incercati sa castigati chiar si in cele mai dificile situatii. Ganditi-va ca mereu exista o sansa de a scapa de absolut orice moment dificil.

Scopul final in cadrul jocului de table este de a dezvolta o strategie care sa functioneze perfect si cu ajutorul careia sa reusiti sa castigati cat mai multe jocuri.

Strategii in cadrul jocului de table:

Puteti alege sa jucati atat ofensiv cat si defensiv. Sa jucati defensiv inseamna sa va creati cat mai multe porti blocandu-va astfel adversarul pe acele pozitii pe o perioada mai lunga de timp, dar nu da mereu rezultate. In schimb, daca vreti sa fiti ofensivi, puteti avea o victorie in scurt timp, dar aveti nevoie si de foarte mult noroc pentru ca sigur veti ramane descoperit folosind aceasta strategie de joc.

Faceti in asa fel incat piesele sa fie dispuse in mod egal pe suprafata tablei de joc. Asa veti avea un control mai bun si sanse mai mari de castig. Nu sunt multe momente cand aveti nevoie de sase sau chiar mai multe piese pe o singura pozitie. Ideal ar fi sa aveti cate trei piese pe o pozitie. Acest lucru va ofera flexibilitate, control si chiar si o mare siguranta in joc.

Se intampla destul de des sa ramaneti in urma. Nu intrati in panica. Important este ca in aceste momente sa va creati punctele defensive in punctele 22,23,24 pentru ca valoarea acestora este mai mare.

La inceputul jocului cea mai indicata pozitie pentru aceste puncte defensive este cea imediat urmatoarei linii, adica in punctele 20, 21.

Evitati punctele mici la inceputul unui joc deoarece sunt inutile pentru dumneavoastra. Cu alte cuvinte acest lucru se traduce prin esec.

Trebuie cu cel mai mare pret sa incercati sa faceti cat mai multe puncte posibile in casa dumneavoastra. Ii puteti pune probleme destul de mari adversarului in cazul in care el inca mai are piese acolo sau va reveni foarte greu pe tabla cu piesa lovita intr-o astfel de situatie.

Punctele care trebuiesc obtinute sunt 5, 4, 7. Ar fi ideal daca reusiti sa faceti acest lucru.

La inceput puteti sa va descoperiti cat de cat pentru ca acele piese pot juca un rol destul de important pentru viitoarea schema. Spre final este indicat sa nu aveti nici o pozitie vulnerabila.

Puteti incerca sa faceti o poarta in casa adversarului cu orice pret in timp ce oponentul face tot ce poate pentru a va impiedica. In aceasta situatie, jocul poate deveni lung si destul de interesant. Aceasta strategie poarta si denumirea de blit.

S-a constatat ca e mai bine sa jucati agresiv. Daca reusiti sa marcati cat mai multe puncte in casa adversarului este mai mult decat perfect. Nu atacati piesele adversarului daca aveti puncte vulnerabile pe tabla, neacoperite, altfel va expuneti si dumneavoastra si nu se merita sa riscati atat de mult.

Se pare ca un joc atat de simplu si atat de vechi a reusit sa adune foarte multi adepti si ramane unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume. Probabil un argument pentru acest lucru este si faptul ca poate fi jucat oriunde si de catre oricine. Functionand pe principii si reguli foarte simple, tablele pot fi jucate atat in casa, aer liber cat si online.

Click aici pentru a juca backgammon online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi