M-am intrebat mereu...oare la ce suma pariata incepe sa scada o cota si cu cat?
Adica la 1.000 euro pariati pe o cota, aceasta scade cu 0.20 sau ceva de genul asta. Stie cineva, cunoaste sistemul si in functie de ce scad cotele?
O cota scade in primul rand de informatii pe care bookmakerii le au si abia apoi de sumele pariate pe cota respectiva. Nu cred ca e o limita in privinta sumei pariate, pentru ca pe o cota se pot paria si 4000 euro, dar daca se joaca si invers nu cred ca bookmakerii vor interveni pe piata. Nu e asa ? Sa ma corecteze cineva daca am gresit.
E corect, Alpha.
Mi se pare normal, in functie de informatiile pe care un bookmarker le afla despre meciul in cauza. Un exemplu poate fi meciul de azi Anglia - Italia. Cred ca sunt multi englezi/italieni care pariaza pe tara lor, si se aduna sume importante de bani, dar cotele tot nu scad deloc ( decat la X ).
M-am intrebat mereu...oare la ce suma pariata incepe sa scada o cota si cu cat?
Adica la 1.000 euro pariati pe o cota, aceasta scade cu 0.20 sau ceva de genul asta. Stie cineva, cunoaste sistemul si in functie de ce scad cotele?
Nu suma efectiva jucata pe un semn conteaza ci procentul pe care il reprezinta acea suma din totalul mizelor.
Cotele reprezinta in mod teoretic sansele matematice estimate pentru ca evenimentul cotat sa se indeplineasca. O cota de 2,00 inseamna ca sansele ei sunt estimate la 50%. Totalul sanselor pe toate semnele posibile la un eveniment ar trebui sa fie, tot in mod teoretic de 100%.
Dar.... casele de pariuri trebuie sa castige si ele asa ca reduc cotele reale.
Luam de ex. meciul din seara asta : Rapid - Kosice . Cotele pentru 1x2 sunt 1,40/ 4,00/ 6,50
Cu cat sunt ciuntite cotele pe ansamblu ?
100/1,4 + 100/4,00 + 100/ 6,6 = 71,43 + 25 + 15,36 = 111,79
In loc sa avem 100 avem 111,79 asta insemnand ca la aparitia cotelor casa de pariuri si-a propus un profit de peste 11% din mizele jucate. Reducand cifrele in mod proportional cu acel procent, rezulta ca statisticienii casei au estimat ca 63-64% din mize vor merge pe semnul 1, 22-23% din mize vor merge pe x si 13-14% din mize vor merge pe semnul 2. In acest caz, indiferent de rezultat , casa plateste pentru fiecare 100 de ron pariat doar 88 - 89 ron, restul fiind profitul ei.
Daca procentele estimate in care se distribuie mizele nu coincid cu ceea ce se intampla in realitate, inca nu e grav atata timp cat acele procente nu depasesc pe un semn acele cifre de 71,43 %, 25% respectiv 15,36%. Sa zicem ca 71% din mize se duc pe semnul 1 si Rapid castiga. Casa nu mai are profitul asteptat dar nici nu e in pierdere. Daca insa acel procent e depasit, casa va avea pierderi si atunci e nevoita sa reactioneze din timp asa ca reduce cota pe semnul 1 pentru ca ea sa devina neatractiva si in acelasi timp creste celelalte cote pentru a reechilibra balanta. Astfel, cota continua sa scada pana se ajunge iar la echilibru. Daca acest lucru nu se intampla, atunci exista doua cauze principale : bookmakerii nu au stabilit corect estimarile la modul in care s-a pariat, respectiv nu a apreciat bine cotele de start sau intre timp s-a intamplat ceva care a rasturnat sansele si tendinta de pariere a jucatorilor ( accidentari,probleme de vestiar sau financiare, zvonuri de aranjamente, chiar aranjamente cu mize mari puse in mod surprinzator). De multe ori scaderea cotelor nu are efect si atunci casa de pariuri ajunge sa blocheze meciul pentru pariuri insa tot de multe ori se lanseaza zvonuri false sau greseli la mari tipseri cu influenta pe piete, care pot duce la modificarea artificiala a cotelor in favoarea caselor de pariuri.
Pariază responsabil!
Sfatul meu este să verifici lista caselor de pariuri online legale în România și recomandate de noi pentru o cât mai buna experiență de pariere online.
Mai exista o diferenta in privinta scaderii/cresterii cotelor. Si aceasta este sportul/campionatul respectiv. La Euro 2012, chiar daca se mizeaza sume mari pe un semn, balanta se poate echilibra rapid, pentru ca fiind o piata de desfacere larga, se pariaza bani multi (adnunati) pe toate semnele.
La un campionat slab (gen Lituania, Armenia, etc) o suma mare pariata pe un semn va reduce drastic cota acestuia (chiar se poate schimba linia/spreadul), si va creste pe celelate semne, iar de aici va aparea posibilitatea de Value pe unul din semnele care cresc. Va urma asadar o noua pariere pe Value, iar se va echilibra balanta semnelor. Si tot asa. Cam asa cred eu ca se mai intampla.
Insa nu intotdeauna cotele care scad inseamna ca vor iesi. Am studiat si acesta varianta, raportata la cotele de pornire, intr-un excel cu cotele de pe asianodds.org. Nu a fost relevanta.
Inca o intrebare baieti: la betfair, cotele se modifica numai in functie de mizele pariate pe pronosticuri, nu? Ar fi interesant de facut o comparatie intre betfair si bet365, sa vedem daca bookmakerii de la bet365 au, in cele mai multe din cazuri, dreptate in privinta modificarii cotelor.
Cei de la Bet365 nu neaparat modifica cotele in functie de Betfair sau asiatici. Bet365 pariaza chiar la Betfair pentru a echilibra/mentine o cota si ca sa nu iasa in pierdere.
Deci oricum ar fi, casele de pariuri ies mai tot timpul in castig cu ajutorul modificarii cotelor...interesant ce vad aici. :)
Nici vorba. La Betfair cotele nu au nici o legatura cu mizele, acolo functioneaza doar " sistemul capitalist" in care conteaza doar legea cererii si a ofertei. Acolo nu se stabileste nimic " cu premeditare " , ce se ofera aia se ia.
S-au facut cercetari legate de miscarea cotelor pe pietele Betfair si s-a ajuns la concluzia ca aceste piete sunt printre cele cu cea mai rapida reactie la factori externi, reactie care depaseste de multe ori chiar viteza de la bursele financiare. In primii ani de la aparitia online, cotele in care se intalnea cererea cu oferta la Betfair erau considerate cel mai apropiate de valorile reale ( fair) insa lucrurile s-au mai schimbat dupa ce se pare ca insesi casele de pariuri normale intra pe pietele Betfair pentru a-si echilibra balantele uneori. Cu toate astea, cotele Betfair dau tonul in cote si nici o casa de pariuri nu poate sa ignore nivelul unei cote la Betfair pentru ca altfel poate risca grav.
Din studiul meu pe ceea ce inseamna scaderea cotelor am observat cote care iti spun, pontul va iesi, cote care incearca sa te atraga in ceva ce de fapt nu este nici pe departe asa, cote care scad voit de catre case si cotele adevarate care scad odata cu banii pariati.
penta, la mine alea care iti spun ca ies si alea care incearca sa te atraga au aceiasi culoare in oferta asa ca nu le deosebesc.
De ex. azi, in Macedonia,
Jedinstovo Bijelo Polje - Zeta Golubovci ,
gazdele aveau dimineata cota 3,45, acum bet365 ofera cota 2,55 si e una dintre cele mai ridicate din piata.
In ce categorie intra cota asta ?
Cand analizez meciuri caut si cote in jur de 3 pt victorii ale oaspetilor pe care sa le joc in sistem.
Am observat ca atunci cand scade putin cota pe gazde de la 2.15 la 2 sau ceva similar adica 0.1- 0.15
scadere imi creste convingerea ca am sanse sa intuiesc corect o surpriza.
Asta in unele meciuri selectate de mine.
Bineinteles ca nu la toate scaderile se aplica insa astea cred ca sunt momelile de care vorbea pentaguard.
Scadere cotele se concretizeaza prin parierea masiva sau sa zic crescuta la meciul respectiv pe echipa considerata castigatoare, doar ca chiar atunci ca prin minune se intampla sa pierzi pe favorita in majoritatea cazurilor si asta pentru-ca Nu tu trebuie sa castigi :D
Sal!Cunoaste cineva vreun site unde se pot vedea sumele totale de bani jucate la nivel mondial pe meciuri?
Poate multora nu li se pare ok dar mie mi se pare ca ii ok sa fi un odds hunter.De ce spun asta ? Pana acuma cand aveam mai mult timp stateam si analizam meciuri si tot felu pentru un castig cat de cat ok dar acuma de cand nu mai am atat timp ma ghidez dupa scaderea cotelor.Am mai vazut undeva ca ar fi bine sa pariezi impotriva scaderii cotelor, ceea ce mie mi se pare o prosti...spun asta pentru ca am observat ca meciurile carora le scade cota destul de mult ies.
Cel mai bun exemplu pentru mine a fost meciul de la Next Gen intre Barca si Chelsea, unde am prins Chelsea la o cota de 6.25.Un meci mai recent a fost cel dintre Aurora si Bolivar, de trei zile a cazut, eu l-am prins la 2.20, dar seara a mai avut doar 1.50 cota, si au invis 2-3.Deci pentru cei fara prea mult timp mi se pare o strategie buna...chiar si un sistem din cote mari.
Eu am observat ca e foarte bine sa joci la agentiile de pe strada pe meciuri unde cotele scad puternic la cele online.Practic, poti gasi la agentiile de pe strada cote aproape duble fata de cele online, deoarece acestia nu le mai modifica. De exemplu, aseara am prins la handicap european -1.0/Bayern M. - Barcelona 1 - 5.25 la Casa Pariurilor, pe cand online cea mai buna cota la acest pronostic era la Unibet 3,65, in scadere de la 4,75.
Asta am vazut si eu la casapariurilor.La fel am prins si eu pe Bayern la o cota de 2.4 la victorie.Dar nu e cum zici tu.Nu le gasesti mereu neaparat mai mari.Si casele de pariuri de la coltul strazii au inceput sa modifice cotele.Numai la Pariloto parca nu se modifica nimic,acolo vine oferta Marti sau Miercuri sau Joi ( nu mai stiu cand ) si cotele raman la fel.
P.S. De ce nu se vorbeste mai mult despre cote?!? Mi se pare un subiect foarte important, chiar am mai intrebat undeva de asta. Cei care stiu mai multe sa ne spuna si noua, cel putin eu vreau sa stiu mai multe despre fluctuatia cotelor si cred ca se poate face o treaba buna comparand cum merg cotele de la o zi la alta cu o agentie care are cote fixe cum e Pariloto.
Da din pacate trebuia sa citesc acest topic mai demult, in meciurile pe care le aleg conteaza foarte mult aceasta scadere crestere de cote, si de foarte multe ori i-au decizii neinspirate, una dintre ele s-a intamplat chiar in acesta saptamana:
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sa le mai dam o sansa atunci !
Vasco da Gama - Vitoria, cota gazdelor a picat de la 2,25 la 1,63, oaspetii avand , zice-se, mari probleme de lot.
Lay Vitoria @ 6,8
Coritiba - Goias, scadere de cote pe gazde, inclusiv cu modificarea liniei de handicap asiatic.
Lay Goias @ 5,2