1. Home »
  2. Case de pariuri online »
  3. Bet365
Bet365
---

Bet365

8.0
user photo
Baicu Marius
2024-03-20 12:55:24

Recenzie Cod Bonus Bet365 - află totul despre Bet365

Bet365 este interzisă de opt ani în România, dar această agenție se află încă „pe buzele” pariorilor români, care se întreabă când vor putea deschide din nou cont la operatorul care domina piața înainte de 2015. În cele ce urmează vă vom aminti cine este Bet365 la nivel internațional, iar apoi vă vom arăta care este situația la zi în România cu acest operator.
 

Casa de pariuri Bet365 a fost fondată de Denise Coates

Bet365 a fost fondată în anul 2000, de către Denise Coates. Aceasta este fiica lui Peter Coates, actualul președinte a lui Stoke City. În prezent miliardară (este a 5-a cea mai bogată femeie din Marea Britanie și locuiește într-o vilă de cristal), Denise a pornit de la zero, dar a avut genă de „întreprinzător”.

Tatăl său s-a ridicat la rândul său fără să aibă nicio bază materială. Din contră. În copilărie, nici nu avea ce să mănânce. Astfel, la 14 ani a abandonat școala și a început să lucreze într-un restaurant. După ce a terminat armata, și-a deschis propria firmă de catering, iar profitul l-a reinvestit într-o casă de pariuri numită „Provincial Racing”.

În timp ce studia la Universitatea de Sheffield, a angajat-o pe fiica sa la casieria afacerii de familie, apoi a avansat-o la contabilitate, după ce aceasta a absolvit studiile. Astfel, Denise Coates a acumulat experiență pentru propriul business, fiind fascinată de lumea gamblingului.


Începuturile agenției Bet365

În anul 2000, ea a deschis o agenție de pariuri într-o clădire ridicată pe o structură de tip container, în orășelul natal Stoke-on-Trent. Avea 12 angajați. În paralel cu afacerea stradală, a împrumutat 15 milioane de lire sterline de la Banca Regală a Scoției și a început să lucreze la o platformă online.

A cumpărat domeniul Bet365 de pe eBay, cu 20.000 de lire sterline, site-ul de pariuri fiind lansat în anul 2001. În anul 2005, Coates a vândut rețeaua de agenții stradale celor de la Coral, pentru 40 de milioane de lire sterline, achitând în întregime creditul bancar.

În prezent, compania are peste 5000 de angajați și peste 30 de milioane de clienți în peste 200 de țări, care generează un trafic mediu de 156.000.000 de accesări în fiecare lună. În 2022, operatorul a raportat venituri de peste 3,4 miliarde de dolari. Oferta sportivă cuprinde în mod obișnuit peste 30 de sporturi, dintre care nu lipsesc: fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei pe gheață, curse de cai, curse de câini, rugby, MMA, darts, cricket, NASCAR, Formula 1 sau futsal.


În ce țări europene se poate juca legal la Bet365?

Țările europene în care se poate paria legal pe Bet365 sunt următoarele: Anglia, Irlanda, Spania, Italia, Germania, Ungaria, Austria, Serbia, Cehia, Grecia, Bulgaria, Norvegia.

După cum se poate vedea, România nu este în lista piețelor pe care operază această agenție, iar noi îți recomandăm să nu încerci să îți deschizi cont în acest moment, chiar dacă există diverse softuri prin care poți „păcăli” ip-ul. Te sfătuim să joci numai la casele de pariuri online care sunt pe „lista albă” (Approved) a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Totuși, această casă de pariuri online are un istoric în țara noastră. Un istoric foarte mediatizat, pentru că toate jurnalele de știri din prime time se deschideau cu vești despre „scandalul Bet365”. Dar despre acest subiect vom discuta la finalul articolului.


Ofertă Bet365 la nivel internațional

Bet365 este o platformă de pariuri sportive online ce oferă o gamă largă de opțiuni pentru pariori. Oferta lor sportivă este foarte extinsă și include sporturi populare precum fotbal, tenis, baschet, hochei pe gheață, baseball, volei și multe altele. Pe lângă sporturile clasice, clienții pot plasa pariuri Bet365 și pe sporturi de nișă cum ar fi ciclism, sporturi de iarnă, lupte, sporturi cu motor și sporturi electronice (CS:GO, DOTA, LoL etc).

Bet365 oferă, de asemenea, o varietate de piețe de pariere, inclusiv cele pe rezultat final, goluri marcate, scor corect, handicap și multe altele. Clienții platformei de pariuri sportive Bet365 pot plasa și pariuri pe cornere, cartonașe sau marcatori.


Pariuri Live și streaming live la Bet365

Bet365 oferă, de asemenea, pariuri live, ceea ce înseamnă că poți plasa pariuri în timp ce evenimentul sportiv este în desfășurare. De fapt platforma de pariuri live Bet365 a reprezentat motivul principal pentru care pariorii români alegeau să joace la această casă de pariuri online înainte de a fi interzisă în România.

Oferta live era foarte diversificată și conținea tot felul de pariuri ce puteau fi decise în termen de maxim câteva minute, cum ar fi de exemplu pariuri live pe tenis pe următorul game.

De asemenea, platforma de pariuri Live Bet365 este cunoscută ca fiind una dintre cele mai evoluate la nivel internațional, viteza de procesare a informațiilor fiind una extrem de rapidă, astfel încât poți paria în timp real la Bet365 în cele mai bune condiții, pariurile fiind blocate mai rar decât la alte agenții.

De asemenea, Bet365 vine cu o gamă foarte largă de transmisiuni live video, ceea ce înseamnă că pariorii pot urmări live stream meciurile preferate atunci când pariază.


BET 365 ÎN ROMÂNIA

Potrivit cifrelor furnizate pe atunci de reprezentanții industriei jocurilor de noroc, în anul 2015, pe platforma de pariuri online amintită erau înregistrați mai mult de jumătate dintre pariorii români. În acel an a fost reglementat sectorul de gambling, iar statul român a cerut operatorilor de pariuri și de jocuri electronice să plătească 20% din profitul brut realizat în perioada 2010-2015, pentru a rămâne pe piață. Numai cine plătea își putea depune dosarul pentru obținerea licenției (obligatorie pentru funcționarea ulterioară).

Termenul pentru efectuarea plății a fost de 90 de zile din momentul publicării hotărârii în Monitorul Oficial, iar pe baza achitării taxei se acorda o licență provizorie. Inițial, cei de la Bet365 au fost deciși să plece din România, pe considerentul că era vorba de prea mulți bani, în raport cu potențialul pieței. Apoi, ei s-au răzgândit și au aplicat pentru licența definitivă, angajându-se să achite aproximativ 30 de milioane de euro, dar eșalonat.

Zis și făcut. Autoritățile au acceptat solicitarea eșalonării plății. Pe 7 septembrie 2015, reprezentanții Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc au anunțat că operatorul a primit licența. Nu s-a pus, însă, accentul pe un „fleac semnificativ”: decizia intra în vigoare începând cu prima zi a lunii următoare, adică de la data de 1 octombrie 2015. Prin urmare, din punctul de vedere al Statului, Bet365 nu avea drept de funcționare în perioada 11 – 30 septembrie. Cu toate acestea, site-ul a funcționat în respectiva perioadă.
 

PARIORII BET365 AU TRAS O SPERIETURĂ ZDRAVĂNĂ

În data de 13 octombrie 2015, ONJN a anulat dreptul de operare al celor de la Bet365 pe motiv că aceștia ar fi acceptat ilegal pariuri în perioada menționată. De asemenea, reprezentanții autorității au anunțat că românii care pariaseră între 11 septembrie și 30 septembrie urmau să plătească amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, potrivit legii care pedepsea (și pedepsește și în ziua de azi) practicarea jocurilor de noroc pe o platformă care nu se pregăsește pe „Lista albă” (Approved).

Scandalul și sperietura au fost mari pentru jucătorii de bună credință, care comiseseră o infracțiune fără să fie conștienți de acest lucru. În cele din urmă, au fost acordate doar aproximativ 1.000 de amenzi, celor avuseseră rulaje importante. Din câte se pare, au fost luate în considerare doar rulajele de peste 6000 de euro.

Pariorii sancționați au contestat amenzile în instanță. Cei care au solicitat au primit asistență juridică chiar din partea operatorului, care, la rândul său, a dat în judecată statul român. Au fost trei procese care s-au întins pe ani de zile, intentate de companiile Hillside Gaming LP și Hillside Sports LP, care operează platforma de pariuri. Despre ele găsiți detalii în pagina dedicată evoluției cazului.
 

Revine Bet365 în România?

Toată lumea se întreabă: revine Bet365 în România? În acest moment, știm că a câștigat 2 din 3 procese, iar în al treilea se află în avantaj. Dacă va reveni, cu siguranță că o va face în stil mare.

Vezi aici: Evoluție proces Bet365 vs ONJN. Revine Bet365 în România în 2024?

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0