"Dirijorul" Stanciu şi o "orchestră" perfectă: Armenia - România 0-5!

Nu, n-a fost glumă...România s-a distrat cu Armenia la Erevan, unde tabela a arătat 3-0 în minutul 12 pentru tricolori. Din 1933, de la un meci cu Iugoslavia, nu s-a mai întâmplat asta! Bogdan Stancu, Adi Popa şi Răzvan Marin (gol la meciul de debut) i-au liniştiti repede pe armeni.

Nicuşor Stanciu a fost "vinovat" de toate cele trei reuşite. La primul gol a executat cornerul din care gazdele au făcut penalty, iar la următoarele două a pasat decisiv. Jucătorul lui Anderlecht s-a lipit şi el de gol până la pauză, cu o execuţie superbă din careu, sub transversală. La 0-4 şi în 10 oameni, armenii au început să strângă rândurile, speriaţi de iureşul jucătorilor lui Christoph Daum. 

Este important faptul că am câştigat. Nu ştiu dacă eu aveam nevoie de gol, mă mulţumeam şi cu pasele de gol pe care le-am oferit colegilor. Eu vreau să joc bine şi să-mi ajut echipa. Nu am fost tentat să iau mingea să execut penalty-ul. Dacă nu era Bogdan Stancu pe teren, aş fi executat eu sau Cristi Săpunaru. Am zis şi după meciul cu Muntenegru că o să mai bat penalty-uri, 

---a spus Nicuşor Stanciu

Neamţul a schimbat primul după pauză. I-a scos pe Stancu şi Chipciu şi i-a trimis în teren pe Keşeru şi Rotariu. Ultimul a intrat pe teren după ce Chipciu a făcut 5-0. Răzvan Marin l-a găsit excelent cu o pasă în minutul 59 pe Chipciu, iar colegul lui Stanciu de la Anderlecht nu a ratat.

Tricolorii au trecut apoi pe lângă 6-0. Gazdele au gafat din nou în apărare, dar Keşeru a greşit ţinta şi armenii au scăpat cu faţa curată. Românii nu au luat piciorul de pe acceleraţie, dar nu au mai punctat pe tabelă. Keşeru şi Rotariu, de două ori, şi Latovlevici au ratat din situaţii bune şi Armenia - România s-a terminat 0-5. Ultima dată când România a înscris cel puţin 5 goluri într-un meci oficial s-a întâmplat în noiembrie 2007, la Bucureşti, într-o partidă cu Albania. Atunci s-a terminat 6-1, iar pe lista marcatorilor şi-au trecut numele Nicolae Dică şi Daniel Niculae, ambii cu câte două goluri, Tamaş şi Marica.

 

 Armenia - România 0-5 / Primii "11" pe teren: 

Echipele de start:

Armenia: Beglaryan – Mkoyan, Haroyan, Andonian, Hayrapetyan – Grygoryan, Malakyan – Ozbiliz, Pizzelli, Manoyan - Poghosyan. Rezerve: Ayvazov, Manukyan, T. Voskanyan, A. Voskanyan, Minasyan, Kartashyan, Badoyan, Muradyan, Hovhanysyan, Hakobyan, Harutyunyan.

România: Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Latovlevici - R. Marin, Hoban - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - B. Stancu. Rezerve: Pantilimon, Lung jr, Găman, Moți, St. Filip, Enache, Toșca, Bicfalvi, Prepeliță, D. Rotariu, Fl. Andone, Keșeru, Alibec.

România se pregăteşte acum pentru meciul de marţi din Kazahstan. Frigul şi gazonul artificial vor fi principalii adversari ai jucătorilor lui Christoph Daum. Kazahstan a avut soarta armenilor la Podgorica, unde Muntenegru s-a impus tot cu 5-0. Tomasevic, Vukcevic, Jovetic, Beciraj şi Savic au marcat pentru muntenegreni, care vor juca marţi în Danemarca. 

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi