Directorul unei case de pariuri online, amendă de 12,6 milioane dolari!

Conform legii, administratorii site-urilor de pariuri și jocuri de noroc care activează fără licență trebuie sancționați cu amendă penală sau cu o pedeapsă privativă de libertatate fiindcă s-au sustras de la plata taxelor către stat (evaziune fiscală). Nici în America nu se glumește cu asta, dovadă cazul de mai jos, despre care au scris cei de la NewsOK..

Fost director executiv al casei de pariuri online Legends Sports -  Bartice King a scăpat de închisoare doar datorită convingerii judecătorului federal din Oklahoma că pariurile ilegale nu reprezintă o amenințare, atâta timp cât nu implică victime...Bărbatul va trebui, în schimb, să plătească penalități în valoare de 12,6 milioane de dolari! De asemenea, acesta a fost condamnat la cinci ani de probațiune, iar primele cinci luni le va petrece în arest la domiciliul din Texas.

King, care a fost condamnat inițial în 2015 pentru jocuri ilegale de noroc și spălare de bani, risca o pedeapsă cu închisoare de până la 41 de luni, dar judecătorul Stephen Friot a refuzat să-l trimită pe bărbat după gratii spunând că nu vede nicio amenințare asupra societății în acest caz. În cursul sentinței, judecătorul de caz a citat și o scrisoare a președintelui juriului care s-a pronunțat în alte două cazuri asemănătoare până acum și în care au acceptat ca inculpații să nu fie trimiși la închisoare. ”Noi nu vedem nicio amenințare pentru societate, atâta timp cât nimeni nu este rănit fizic. De asemenea, nimeni nu a fost forțat să participe la aceste jocuri ilegale, fiecare a făcut-o de bună voie”.

În 2013, Departamentul de Justiție și biroul Prim-procurorului din Oklahoma au acuzat 34 de persoane în ”cazul Legends”. Inculpați au fost deja condamnați, dar niciunul dintre aceștia nu a primit o pedeapsă privativă de libertate. Excepție a făcut doar un anume Philip Guiran, care a fost condamnat în aprilie 2014 la închisoare cu executare pentru că a ascuns date din dosar și că nu a colaborat cu anchetatorii.

JOACĂ ACUM RULETĂ ȘI BLACKJACK CU DEALERI LIVE ÎNTR-UN CASINO ONLINE LICENȚIAT!

Judecătorul Stephen Friot a ”dezmembrat” de asemenea acuzarea, pe motiv că avocatul numit de stat pentru acest caz ”s-a comportat neprofesional pe toată durata anchetei”. Acesta a mai spus că, în dorința de a câștiga cazul și de a-l înfunda pe fostul director executiv al companiei de pariuri online, Statul ”s-a grăbit și a pierdut lupta cu faptele”. Friot s-a legat de una dintre acuzații, care spunea că Bartice King îi manipula pe oameni să plaseze pariuri de 1 dolar, acuzație considerată ”absurdă”.

Întârzierea de doi ani dintre condamnarea celorlalți și cea a lui King s-a bazat pe necesitatea ca judecătorul Friot să poată avea absolut toate datele pentru a putea determina mărimea pedepsei financiare pentru fostul CEO al casei de pariuri online. Guvernul a sugerat că averea lui Bartice King se ridică la 222 de milioane de dolari, în afară de trei autoturisme, cinci loturi de teren și alte proprietăți. 

Judecătorul a decis penalitățile de 12,6 milioane de dolari împotriva lui Bartice King după ce a stabilit că Guvernul a mințit atunci când a afirmat că Legends Sports a fost singura sursă de venit a bărbatului cât timp acesta a fost pe funcție. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!