Direcția Generală Anticorupție intervine în fotbalul românesc!

Angajații Asociației Municipale de Fotbal București au fost luați prin surprindere astăzi de o descindere a mascaților! Ordinul de percheziție a fost pus în aplicare de către polițiștii DGA (Direcției Generale Anticorupție) și forțele speciale ale acestei instituții, acțiunea fiind coordonată de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului București. În paralel, a fost vizat și sediul FRF - de unde procurorii anti-corupție au ridicat mai multe documente. Diferența e că, în cazul FRF, nu s-au efectuat și percheziții. 

În primă fază, au fost sigilate toate birourile AMFB, iar cei de la ProSport scriu că e vorba de un dosar penal întocmit ca urmare a unei plângeri formulate de către Tudor Iacov (foto: sptfm.ro) - preşedintele echipei de liga a patra, Progresul Bucureşti. Iacov s-ar fi adresat procurorilor imediat după meciul de luna trecută cu Progresul Spartac, acuzându-l pe patronul echipei adverse că a mituit doi dintre jucătorii săi timp de patru luni. 

Totodată, președintele de la Progresul București a depus memorii atât la FRF, cât și la AMFB - pe care o acuză de complicitate la aceste fapte, dar și de alte ilegalități. 

ProSport, care a primit confirmarea asupra faptelor de la o sursă judiciară, a încercat să-l contacteze pe președintele AMFB - Marian Lumânare (foto: ilfovsport.ro), pentru un punct de vedere. Acesta a ”driblat”, însă, în cele din urmă demersurile jurnalistice prin intermediul unui sms în care a scris, cităm, ”vă sun eu”.

Asta după ce se reușise să se ia legătura cu Marian Lumânare, cel care la primul apel telefonic a răspuns și a spus doar că: "Sunt foarte aglomerat... Sunt pe ultima sută de metri, de plecare... Nu pot să vă spun nimic deocamdată, nici să vă confirm, nici să vă infirm. Sunt într-o discuţie cu cineva şi nu pot să vă dau prea multe detalii", a fost răspunsul evaziv al președintelui AMFB. (foto: sptfm.ro)

Conform aceleiași surse, anul trecut AMFB a transferat o echipă întreagă de la un club la altul, în timpul campionatului, fără îndeplinirea formalităţilor legale. Contactat la vremea respectivă de cei de la ProSport, Mihail Marian (în calitate de avocat al AMFB) a declarat că decizia s-ar fi luat în Comisia de Disciplină a AMFB și că aceasta s-ar fi și publicat pe site-ul instituţiei. Lucru care, ulterior, s-a dovedit a fi fals...

De asemenea, în timpul cât Elisabeta Lipă a ocupat funcția de Ministru al Tineretului și Sportului, AMFB-ului i-a fost suspendat Certificatul de Identitate Sportivă din cauza unor nereguli descoperite la un control. Ulterior, Asociația Municipală de Fotbal București a dat în judecată MTS-ul, care nu s-a mai prezentat la procesul intentat pentru a-și apăra punctul de vedere. 

Totul s-ar fi produs după o rundă de discuții între conducerea AMFB și fostul arbitru Cristi Balaj - foto: sportpictures.eu (devenit consilier al noului ministru, demisionar, Marius Dunca). Astfel că, la ultimul termen, instanța a dat un verdict favorabil Asociației Municipale de Fotbal București. 

În momentul de față, ar exista un cerc mai larg de suspecți în acest dosar, ancheta urmând să continue în zilele următoare. Se așteaptă însă ca mâine Parchetul Tribunalului București să emită un comunicat de presă referitor la aceste percheziții - care s-au efectuat, astăzi, și la clubul UTA. Arădenii sunt bănuiţi că i-au motivat cu bani pe jucătorii de la Foresta Suceava înaintea meciului cu Sepsi. Cei de la Sepsi erau principalii adversari pentru UTA în lupta pentru promovarea directă în Liga 1. Se pare că în anchetă sunt vizate și alte cluburi de fotbal din România. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi