Direcția Antimafia a început arestările la Napoli, legături periculoase cu o casă de pariuri. Maradona, prieten cu mafioții!

Direcția Antimafia a dat o lovitură grea „camorrei” din Napoli, arestându-i, săptămâna trecută, pe frații Gabriele, Giuseppe și Francesco Esposito. Pe scurt, cei trei sunt catalogați drept „oameni de afaceri”. De fapt, potrivit presei din Peninsulă, derulau diverse operațiuni ale mafiei care acționează în zona centrală a orașului.

Printre altele, frații Esposito sunt acuzați că dețin printr-un interpus o agenție de pariuri sportive a brandului Eurobet, în scopul de a eluda dispozițiile legale privind măsurile de prevenire a infracțiunilor patrimoniale. Ei sunt binecunoscuți în Napoli, fiind foarte apropiați de foști și actuali fotbaliști de la clubul pentru care evoluează și Vlad Chiricheș.

De-a lungul timpului, Callejon, Higuain, Reina sau Paolo Cannavaro (foto sus) au apărut în fotografii alături de cei trei interlopi, pe la diverse petreceri. Aceste legături periculoase se vor transforma în citații pentru fotbaliști, de la care anchetatorii vor să afle dacă frații Esposito au implicat-o pe Napoli în meciuri trucate.

Maradona petrece cu mafioții

Un bun prieten cu cei despre care se spune că fac parte din „camorra napoletană” este și Diego Maradona. Acesta nu s-a sfiit să se afișeze petrecând împreună cu mafioții.

Apropo de „Il pibe d'oro”, trebuie spus că acesta a stârnit un scandal fără precedent la Napoli, după ce Federico Ariezo, liderul consilierilor Pd din Primărie, a postat următorul mesaj pe Facebook:

„La data de 5 iulie, Maradona va primi titlul de cetățean de onoare. Pentru a veni să ia această înaltă distincție, are pretenția să fie plătit. Cere 230.000 de euro. Dedic această solicitare tuturor celor care m-au criticat pentru că am votat împotriva acordării titlului”.

Primarul de Magistris a contraatacat, susținând că această ceremonie va certifica legătura indisolubilă dintre Diego și oraș. Consilierul pe probleme de sport, Ciro Borriello, a confirmat că fostul fotbalist cere bani pentru a veni, dar i-a asigurat pe napoletani că primăria nu va cheltui „nicio liră”: „Banii vor fi plătiți de sponsori”.

Ceremonia dă bătăi de cap autorităților. Aproximativ 30.000 de fani sunt așteptați în Piazza Plebiscito, acolo unde, ca să nu se calce în picioare, ar încăpea doar 10.000 de oameni. Vor fi două persoane pe metru pătrat.

Vizita argentinianului va fi una fulger: Maradona va ajunge la Napoli marți seară de la Moscova, unde se află pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Joi dimineață, va decola spre Zurich, unde trebuie să participe la o acţiune a FIFA.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi