Dinu, atac dur: "Daum, o altă formă de torţionar al fotbalului românesc!"

O ploaie de critici s-a abătut asupra lui Christoph Daum după 1-1 cu Muntenegru. Debutul României în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 i-a atras atenţia şi lui Cornel Dinu. Cu Dinu pe bancă, România a făcut scor cu Ţara Galilor, 5-1, dar a şi pierdut la un scor dureros cu Cehoslovacia, 2-5, în preliminariile pentru Mondialul din 1994. 

Într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor, Cornel Dinu a analizat evoluţia României şi a criticat tactica adoptată de Christoph Daum. 

Mă așteptam la o ordine germană, o ocupare rațională a terenului, să existe o concordanță între ceea ce a spus selecționerul că va pregăti și ce a ieșit de fapt. N-a găsit însă formula potrivită. Mai mult, a reușit performanța unică în istoria echipei naționale ca jucătorii de pe bancă să fie mai buni decât cei din teren.

Așa-zisul romb de la mijlocul terenului n-a fost niciun romb. Săpunaru îi păzea pe cei doi stoperi. Hoban se mișca undeva spre stânga, Bicfalvi venea în dreapta și în spatele vârfului într-un haos la care Daum a avut de pe margine statutul de martor. Asta a fost Daum: un martor teatral al haosului! N-am văzut nicio încercare de ordonare, niciun secund care să intervină cu indicații clare de pe bancă. Burleanu a angajat o altă formă de torţionar al fotbalului românesc!,

---a acuzat Dinu

Dezamăgit după egalul cu Muntenegru, Daum nu le-a dat drumul imediat jucătorilor la echipele de club, aşa cum era până acum. Tricolorii s-au întors la Mogoşoaia, unde au fost băgaţi în şedinţă de selecţioner. S-au dezbătut toate fazele importante ale meciului, iar fotbaliştii care nu au jucat duminică seară au făcut un antrenament uşor pe terenul doi al bazei de la Mogoşoaia.  

 

Foto: Cosmin Iftode / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi