Dinamo, strategie jenantă de transferuri. Duelul la titlu se va da între FCSB și CFR

Dinamo are o strategie jenantă de transferuri sau mai degrabă nu are nicio strategie. Mutu și ai lui abia acum negociază, urmăresc jucători, vizionează DVD-uri, când ar fi trebuit să facă asta din returul campionatului trecut sau măcar din play-off.


Credit foto: gsp.ro

Dacă le-a mers cu acea calificare miraculoasă în ultima fază a Ligii 1, ei cred probabil că le va merge și acum. În oceanul ăsta de haos din România, e posibil orice, dar, dacă vrei obiective mărețe, în speță titlul, nu trebuie să îți iei doar antrenor.

Mai sunt vreo 17 zile până la începutul noului campionat, iar Dinamo a anunțat un singur nume, portughezul Salomao, care vine din Liga a doua spaniolă. Se mai vorbește de un italian, Margiotta, dar mă îndoiesc că acesta va poposi în campionatul nostru.

O echipă serioasă anunță măcar trei-patru transferuri imediat după încheierea sezonului, dacă nu chiar înainte de final, sunt jucători urmăriți de multă vreme, cu care se discută când intră în ultimele șase luni de contract, se fac precontracte sau măcar se înțeleg părțile. Nu am văzut așa ceva la Dinamo până acum.

Mutu, care a jucat prin marile campionate ale Europei, ar cam trebui să știe cum stă treaba. Dar, zic și eu, se lovește probabil de obtuzitatea lui Negoiță sau, mai bine zis, de aricii acestuia de la buzunare. De fapt, mai există o explicație: concepția i-a rămas românească get-beget lui Mutu, de vreme ce a spus la un moment dat că la echipele din Liga 1 nu e nevoie de psiholog, fiindcă merge și-așa. Cu o astfel de gândire, fostul Briliant desconsideră competiția din România, desconsiderându-se, practic, și pe el însuși. N-a învățat mai nimic de pe unde a fost.

Mă întreb de ceva vreme, Dinamo e un club bogat sau unul sărac? Aș înclina să spun că e unul la limita subzistenței, dacă ținem cont de această strategie incoloră de transferuri și de salariile mici pe care le oferă Negoiță.

Văd că FCSB, adică Becali - factotum la acest club -, a învățat din greșelile trecutului, a făcut transferurile devreme, i-a adus lui Dică în cantonament câteva nume grele din campionatul nostru și mai caută doar un fundaș central.

Știu ce veți spune, FCSB a făcut cele mai multe și mai bune transferuri și în campionatul trecut, dar nu a luat niciun trofeu. Corect, așa este. Aș spune chiar rușinos pentru acest club care se scaldă în banii generați și de brandul Steaua, dar măcar acum Becali s-a mișcat mai repede, a avut aparent o strategie, deși, în general, nici el nu se ghidează după reguli și planuri.

La cum merg lucrurile cu transferurile, FCSB ar trebui să câștige detașat campionatul, dar să nu uităm de CFR, cu Dan Petrescu în rol principal și cu peste 10 transferuri făcute în această vară!

De altfel, mai degrabă previzionez un duel la titlu între Steaua și CFR, în timp ce Dinamo se va chinui să intre în play-off. Să vedem dacă, de această dată, cu aceeași politică „low cost”, va mai reuși.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!