Din toamnă, englezii schimbă regulile jocului..

Marea Britanie este o națiune cu tradiție în ceea ce privește pariurile și de aceea creșterea rapidă și constantă a industriei jocurilor de noroc nu a surprins pe nimeni. Fenomenul a necesitat însă numeroase reglementări de-a lungul anilor. Această necesitate a culminat cu introducerea Legii privind jocurile de noroc din 2005, care a creat, printre altele, Comisia britanică pentru jocuri de noroc (UKGC).

De mai bine de un deceniu, UKGC a reglementat industria locală adoptând politici care urmăresc să asigure furnizarea sigură a serviciilor de jocuri de noroc pe toate segmentele. De asemenea, organismul de reglementare a fost responsabil de elaborarea rapoartelor detaliate privind dezvoltarea industriei de-a lungul anilor.

Iar terminalele de pariuri cu cote fixe (FOBTs) au reprezentat întotdeauna un produs de jocuri de noroc deosebit de popular în Marea Britanie, atât înainte cât și după reglementarea industriei în 2005. Aparatele au fost introduse în magazinele de pariuri din întreaga țară la începutul anilor 2000 și au prins rapid în rândul clienților. Pe de altă parte, aceste dispozitive au devenit la fel de rapid subiectul multor controverse, unele dintre ele legate de pericolul dependenței. 

FOBT-urile, care permit clienților să parieze până la 100 de lire sterline la fiecare 20 de secunde, au intrat și în vizorul politicienilor.  Anul trecut, Guvernul a anunțat că revizuirea reglementărilor în domeniu se va concentra pe verticalitatea FOBT și pe introducerea potențială a anumitor limite. 

Deputații au solicitat o reducere masivă a mizei maxime la doar 2 lire. În ultima perioadă, aceste dispozitive de joc au fost contestate vehement de adversari, în vreme ce pentru operatori au reprezentat o mană cerească...Treptat, FOBT-urile s-au transformat în cel mai mare serviciu de jocuri de noroc oferit la magazinele de pariuri din întreaga țară.

Potrivit unui raport al UKGC, operatorii de jocuri de noroc au obținut numai din această activitate 11,7 miliarde de lire sterline în perioada aprilie 2008 - martie 2016! Și, după cum se vede și în tabelul de mai jos, acest segment al industriei jocurilor de noroc din Marea Britanie a consemnat văzut o creștere continuă și stabilă în decursul celor opt ani luați în calcul. (sursa: casinonewsdaily.com)

FOBT-urile au fost cea mai profitabilă afacere din Regatul Unit, iar profitul nu a scăzut niciodată sub 1 miliard de lire sterline începând cu anul 2008, când s-au făcut primele estimări. Cu alte cuvinte, aceste terminale au reprezentat peste jumătate din piața aparatelor de jocuri din Marea Britanie, iar această tendință s-a menținut la cote maxime încă de acum 9 ani. În această perioadă, în magazinele de pariuri din Marea Britanie au existat 33.705 de astfel de terminale de pariuri cu cote fixe. Vârful s-a înregistrat în perioada aprilie 2014 - martie 2015, când s-au raportat 34.549 de unități FOBT. 

Potrivit unor surse din cadrul Guvernului, limitările de 2 lire pe aceste mașinării vor fi introduse mai mult ca sigur îna ceastă toamnă, atunci când autoritățile au anunțat că vor face publice rezultatele finale ale raportului Comisiei britanică pentru jocuri de noroc (UKGC). Este de urmărit cum va reacționa ”piața”, întrucât vor exista mai multe lucruri de luat în considerare. 

O mai mare restricție va afecta, cu siguranță, rentabilitatea caselor de pariuri și a celorlalte companii britanice de vânzare cu amănuntul. De asemenea, noile măsuri ar putea schimba radical percepția populației asupra jocurilor de noroc. Trei dintre cei mai importanți operatori de jocuri de noroc au fuzionat în 2014 după introducerea unei noi taxe pe venituri. Iar mulți dintre specialiștii englezi cred că noile restricțiile asupra FOBT-urilor ar putea declanșa un nou val de fuziuni pe piața britanică.

Deschide cont la unul din cazinourile recomandate de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi