Din istoria jocurilor de noroc ilegale: poker în frizerie și tutungerii!

Aceste jocuri de noroc trebuie să înceteze! Este declarația șefului poliției din Spokane, din mai 1917, unul dintre oamenii legii atestat de americani ca fiind un ”pionier” al luptei împotriva jocurilor de noroc. William Weir a strâns informații un an întreg și a descoperit cu uimire că bărbații din oraș se adunau ca să joace poker în spatele tejghelei magazinelor de tutun, dar și în camera din spate a frizeriei unde se tundea și el! 

Polițistul și-a luat câțiva oameni cu el și i-a ”călcat” pe gambleri chiar în toiul jocului. Printre cei arestați s-a aflat și un fost contabil , J.F. Dollarhite care a sărit la bătaie în momentul în care oamenii legii i-au pus cătușele.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE COMPETIŢII

Șeful poliției a declarat ulterior că îl avertizase pe acesta să renunțe la acest viciu chiar în biroul său, unde îl chemase să discute cu el. ”Mi-a spus că va renunța să joace și chiar mi-a promis că o să părăsească orașul. M-a mințit. A doua zi l-am găsit la frizerie jucând poker..”, a povestit în ziarul local William Weir, care a anunțat că îi va acuza oficial pe fiecare dintre gamblerii arestați de ”jocuri în afara legii”.  

Pagina ziarului local din Spokane, din 8 mai 1917, cu declarațiile polițistului William Weir 

Toți cei arestați atunci au fost eliberați la puțin timp după, însă, ca urmare a intrării Statelor Unite în Primul Război Mondial. Era nevoie de oameni pentru armată și orice braț de bărbat era important. Dacă la începutul războiului Statele Unite aveau o armată modestă, în 1917 au fost mobilizați aproape trei milioane de soldați.

Un milion dintre ei au fost trimiși în Franța în 1918. O forță impresionantă, cu atât mai mult cu cât germanii se ”sufocau” și nu mai aveau rezerve. Unitățile americane au intrat in luptă în vara lui 1918, iar ofensiva de 100 de zile a dus, în cele din urmă, la încheierea armistițiului. Americanii au avut pierderi uriașe: 110 000 de militari au murit, aproape jumătate dintre ei din cauza epidemiei de gripă. Posibil ca printre ei să fi fost și gamblerii arestați de polițistul William Weir...

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi