Din campion mondial la box, a ajuns un hoţ! Petrică Paraschiv a speriat Europa

Primul campion mondial de box al României, Petrică Paraschiv a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. A plecat în străinătate, în speranţa că va scăpa de sărăcie. Numai că în Europa, Paraschiv s-a apucat de furat! Săptămâna asta, la Roma, a fost săltat direct de pe stradă de carabinieri după ce românul i-a smuls genta de pe umăr unei femei într-o gară. "Prada" a fost de doar 500 de euro, dar fostul mare boxer a ajuns după gratii. A fost eliberat sub supraveghere, iar acum aşteaptă să fie judecat pentru fapta sa.

Fostul pugilist a ajuns în arest chiar de Ziua Naţională a României. Un agent al carabinierilor a fost martor la momentul în care, împreună cu un alt român, Paraschiv a bruscat-o pe femeie şi i-a luat geanta în care se mai aflau două cărţi de credit şi un telefon mobil. Petrică Paraschiv a fost coleg la lotul naţional cu Leonard Doroftei. 

Îi plăcea boxul, iubea boxul la nebunie! Din păcate, viaţa a luat o altă întorsătură. Din păcate pentru boxul românesc, Petrică Paraschiv s-a lăsat prea devreme. Avea multe de arătat boxului şi spectatorilor, iubitorilor de box,

---a declarat Leonard Doroftei pentru observator.tv.

Nimeni nu-şi explică cum fostul campion mondial a ales să devină un hoţ. În vârstă de 55 de ani, Petrică Paraschiv a mai fost arestat de câteva ori, tot pentru furt, în România, dar şi în Germania şi Olanda.

Paraschiv a cunoscut gloria în anul 1995. Avea 24 de ani când l-a învins în oraşul său natal, Brăila, pe americanul Greg Richardson şi a devenit primul campion mondial la box al României. Un an mai târziu, românul a pierdut meciul pentru titlul WBU (World Boxing Union), în Thailanda, contra localnicului Chalermsri, pentru ca în 1997 să cedeze în faţa algerianului Laala, în meciul pentru titlul WBC International.

Brăileanul le-a deschis drumul campionilor care au urmat după el: Mihai Leu (WBO, 1997, mijlocie), Tony Badea (IBO Intercontinental, 1997, mijlocie), Leonard Doroftei (WBA, 2002, semiuşoară), Adrian Diaconu (WBA, 2005, semigrea), Lucian Bute (IBF, 2007, supermijlocie) şi "Jojo" Dan (NABA – 2007 / WBC Continental – 2009, semimijlocie).

 

Foto: libertatea.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi