Diferenţa dintre pariatul la cazino şi trading

În acest articol voi încerca să scot în evidenţă diferenţele dintre pariatul la cazino şi trading, precum şi care dintre aceste acţiuni este mai avantajoasă. 

În general, pariorul este cel care studiază foarte bine cotele şi care pariază în speranţa unui câştig. O persoană care pariază la cazino este o persoană care se bazează mai puţin pe calcule şi mai mult pe noroc. Totuşi, matematica este necesară şi aici, pentru a calcula diverse probabilităţi. Sigur, asta nu influenţează prea mult rezultatul la ruletă, de exemplu, probabilitatea fiind însă o parte esenţială din activitatea jucătorului la cazino.

Descoperă cel mai mare site de trading sportiv din lume!

Şi fiindcă tot am pomenit de ruletă, să spunem că a juca aici nu este atât de simplu precum pare. Cel ce doreşte să joace la ruletă trebuie să cunoască foarte bine regulile jocului, dar, mai ales, cum îşi va gestiona banii. Acest lucru include şi să şti când să te opreşti, indiferent de eventuala sumă pierdută. Din păcate, cel puţin în România, rar există o astfel de conştientizare, indiferent că vorbim despre un cazino offline sau online. Şi asta pentru că aici, spre deosebire de alte ţări, jocul la cazino nu constituie, în general, o metodă de relaxare, ci una de a încheia pe profit, oricare ar fi preţul. Sigur, mai sunt şi câteva excepţii. Concluzionând, ruleta este un joc de noroc şi ca orice asemenea joc, şansele de a fi pe profit pe termen lung sunt extrem de mici. Asta mai ales dacă te abaţi de la planul iniţial şi joci din ce în ce mai mulţi bani, în speranţa recuperării sumei pierdute.

De cealaltă parte, tradingul n-are nimic în comun cu norocul şi nici cu distracţia. Asta deşi unii traderi afirmă că a vinde şi a cumpăra acţiuni este distractiv. Probabil pentru cei ce câştigă constant din această activitate este foarte distractiv, însă cred că starea de spirit s-ar schimba în cazul unor pierderi majore. Sunt trei tipuri de traderi: cei care doresc reducerea riscurilor, care doresc să speculeze şi care încearcă să caute noi oportunităţi. Cei mai mulţi traderi fac parte din cea de-a doua categorie: speculatori. Pe baza unor analize şi ale unor strategii bine gândite, în general, ei pot obţine un profit remarcabil. Pentru a face asta nu-ţi trebuie doar cunoştiinţe de matematică, ci şi o anumită mentalitate.

Ca în cazul jocurilor de cazino, activitatea de trading este una falimentară pentru multă lume. Un studiu arată că 80-85% dintre cei ce dedică mult timp zilnic trading-uluiu nu reuşesc să câştige, din nenumărate motive: de la lipsa unui "plan de bătaie" la teama de a pierde şi mai mult şi de a retrage imediat banii. De asemenea, lăcomia este una din principalele cauze care conduce la pierderi masive. În cazul unei pierderi semnificative, unii oameni au ajuns să ia decizii drastice, ajungându-se chiar şi la sinucidere. De aceea este foarte important să ne controlăm emoţiile atunci când suntem implicaţi în activitatea de trading. 

În concluzie, atât la cazino, cât şi când facem trading, trebuie să ştim cum să ne controlăm emoţiile, dar şi cum să gestionăm banii. Ambele activităţi pot începe ca o distracţie, însă, în eventualitatea în care pierdem, primul impuls este să ne recuperăm pierderea. Dacă ştim să ne controlăm acest impuls putem spune că suntem câştigaţi.

Descoperă cel mai mare site de trading sportiv din lume!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi