Diferenta dintre handicap asiatic si handicap european

Vezi ce sunt handicapurile asiatice şi handicapurile europene şi care sunt diferenţele dintre acestea. Află cum te pot ajuta ele să îți sporești câștigurile la pariuri. Atât la handicapul european, cât şi la cel asiatic una dintre echipe primeşte un avantaj fictiv (de obicei echipa mai slab cotată). Există însă o diferenţă semnificativă între cele două tipuri de handicapuri. La pariurile asiatice avem doar două opţiuni de pariere: victorie gazde şi victorie oaspeţi, iar în unele cazuri se returnează miza (parțial sau integral) dacă rezultatul este undeva la mijloc. La handicapurile europene avem însă trei opţiuni de pariere: victorie gazde, victorie oaspeţi şi egal pornind de la acel scor fictiv.

PARIAZĂ PE HANDICAPURI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!
 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Handicapuri europene

 2. Handicapuri asiatice

 3. Unde pariem pe handicapuri asiatice și unde pe europene?
   

1. CE SUNT HANDICAPURILE EUROPENE?

Hai să vedem cam ce tipuri de handicapuri putem avea: 

 • Handicap -1 sau [0:1]: echipa gazdă porneşte  cu un handicap de un gol, deci de la un scor fictiv de 0:1
 • Handicap 1 sau [1:0]: echipa gazdă porneşte de la un avantaj de un gol, deci de la un scor fictiv de 1:0
 • Handicap -2 sau [0:2] : se porneşte de la un scor ficitv de 0:2.

Am luat un meci între Barcelona şi Real Madrid unde cotele „1×2” sunt: 1.71 4.35 4.40.

handicap-european.JPG

Să luăm pariul „Handicap 0:1” la această casă de pariuri online. Avem următoarele opţiuni:

 • ”1” (Victorie gazde) @ 2.32 – Se porneşte de la un rezultat fictiv de 0:1. Deci echipa gazdă trebuie să bată în realitate la minim două goluri diferenţă pentru ca pariul să fie câştigător.
 • ”X” (Egal) @ 4.10 – echipa gazdă trebuie să bată la exact un gol diferenţă. Dacă scorul real este de 2-1, atunci adăugând handicapul fictiv de 0:1 ajungem la un scor fictiv de 2-2, deci la o remiză.
 • ”2” (Victorie oaspeți” @ 2.28 – echipa oaspete trebuie să bată sau să termine la egalitate.


Acum să luăm pariul „Handicap 1:0”:

 • 1 @ 1.18 – echipa gazdă trebuie să termine la egalitate sau să câştige.
 • x @ 6.75 – echipa oaspete trebuie să bată la exact un gol diferenţă
 • 2 @ 8.50 – echipa oaspete trebuie să bată la minim două goluri diferenţă.

Aceste handicapuri le putem găsi sub nume diferite în funcţie de site-ul pe care pariem, dar întotdeauna un handicap european poate fi recunoscut după faptul că are trei opţiuni de pariere.
 

2. CE SUNT HANDICAPURILE ASIATICE?

Acum să vedem ce handicapuri asiatice sunt oferite de către casele de pariuri online. 

Handicapuri fără miză returnată

În cazul acestora pariurile vor fi ori câștigate, ori pierdute, fără a exista un rezultat de mijloc. 

 • Handicap [-0.5] – Echipa respectivă trebuie să câştige. În caz de egal sau înfrângere pariul este pierdut
 • Handicap [+0.5] – Echipa trebuie să câştige sau să facă egal
 • Handicap [-1.5] – Echipa trebuie să bată la minim două goluri diferenţă
 • Handicap [+1.5] – Echipa trebuie să nu piardă la mai mult de un gol diferenţă. Poate să şi câştige sau să facă egal
 • Handicap [-2.5] – Echipa trebuie să bată la minim trei goluri diferenţă
 • Handicap [+2.5] – Echipa trebuie să nu piardă la mai mult de două goluri diferenţă
   


Handicapuri cu returnare integrală de miză

În cazul acestor handicapuri asiatice miza va fi returnată integral în cazul unui rezultat de mijloc.

 • Handicap [0] – Echipa pe care mizăm trebuie să câştige. În caz de egalitate miza este returnată. Este echivalentul unui pariu de tipul Draw No Bet.
 • Handicap [-1] – Echipa trebuie să bată la minim două goluri diferenţă. În caz că învinge la o diferenţă de un gol miza este returnată
 • Handicap [+1] – Echipa trebuie să câştige sau să facă egal. Dacă pierde la exact un gol atunci miza este returnată
 • Handicap [-2] – Echipa trebuie să bată la minim trei goluri diferenţă. Miza este returnată în cazul unei victorii la exact două goluri
 • Handicap [2] – Echipa trebuie să nu piardă la mai mult de un gol diferenţă. În cazul unei înfrângeri la două goluri miza este returnată
   


Handicapuri cu returnare parțială de miză

Aici vorbim de handicapuri pe valori aflate la mijlocul celor două tipuri de handicapuri asiatice prezentate mai sus. Astfel, miza va fiîmpărțită în două părți: jumătate pe handicapul superior, și jumătate pe handicapul inferior. 

 • Handicap [-0.25] sau Handicap 0, -0.5. Este o combinaţie între aceste două handicapuri unde jumătate din miză este pe o opţiune şi jumătate pe cealaltă opţiune. În caz că echipa noastră termină la egalitate primim jumătate din miză înapoi şi cealaltă jumătate o pierdem
 • Handicap [+0.25] sau Handicap 0, +0.5. În caz că echipa noastră termină la egalitate primim jumătate din miză înapoi iar cealaltă jumătate se înmulţeşte cu cota opţiunii „Handicap +0.5” pentru a stabili câştigul final.
 • Handicap [-0.75] sau Handicap -0.5, -1. Dacă echipa noastră câştigă la exact un gol diferenţă atunci jumătate din miză este returnată iar cealaltă jumătate se înmulţeste cu cota opţiunii „Handicap -0.5” pentru a stabili câştigul final.
 • Handicap [+0.75] sau Handicap +0.5, +1. Dacă echipa noastră pierde la exact un gol diferenţă atunci primim jumătate de mizaă înapoi iar cealaltă jumătate o pierdem.

Dar despre handicapuri asiatice avem un articol foarte amănunțit pe site din care poți afla tot ce trebuie să știi despre aceste tipuri de pariuri: Handicapul asiatic explicat pe intelesul tuturor
 

3. UNDE PARIEM PE HANDICAPURI ASIATICE ȘI UNDE PE EUROPENE?

Fiecare casă de pariuri (cel puțin dintre cele online) oferă măcar unul din cele două tipuri de handicapuri. Unele agenții au în oferă atât handicapuri asiatice cât și europene. În această ultimă parte a articolului mă voi concentra pe agențiile de pariuri recomandate de PariuriX.com, pentru a vedea ce oferă fiecare în parte:

Unibet este una din puținele case de pariuri licențiate care are o ofertă bogată atât de handicapuri asiatice cât și europene, oferind o gamă largă de pariuri de ambele tipuri. 

Admiral are de asemenea o ofertă foarte bogată atât de handicapuri asiatice, cât și de handicapuri europene, fiind una dintre cele mai bune agenții licențiate pentru astfel de pariuri.

Nu sunt puțini acei pariori care spun că cel mai mare minus al agenției Betano este acela că handicapurile asiatice pe fotbal lipsesc cu desăvârșire. În schimb găsim o gamă largă de handicapuri europene, cu destul de multe linii de pariere.

Și pe platforma de pariuri sportive Betfair vom găsi doar handicapuri europene, iar de regulă nici la acestea nu sunt oferite foarte multe opțiuni. 

Fortuna Bet a oferit o lungă perioadă de timp handicapuri asiatice, dar după ce și-a schimbat platforma de pariuri în vara lui 2018 a început să ofere doar handicapuri europene.

PARIAZĂ PE HANDICAPURI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii