Dezvoltarea sectorului online a crescut spectaculos piața pariurilor din România

Dezvoltarea pariurilor online este considerată de analiști un factor principal al progresului înregistrat în ultimii ani de piața pariurilor din România. Potrivit unui studiu realizat de Keysfin și preluat de profit.ro, încasările bookmakerilor au ajuns la 1,5 miliarde de lei în 2016, de la 354 de milioane în 2010.

Cu alte cuvinte, piața a crescut de patru ori în ultimii șapte ani. Această creștere s-a reflectat și în numărul de angajați. Dacă în 2010 erau înregistrate la Registrul Comerțului 67 de firme cu 2.770 angajați, în 2014 se ajunsese la 126 de companii cu 12.661 de salariați.


Alți factori care au contribuit la expansiunea industriei jocurilor de noroc

Pe lângă plusul important adus de online, alți factori care au contribuit la expansiunea acestei industrii au fost: scăderea TVA-ului, orientarea operatorilor către maximizarea profitului, investițiile masive în publicitate, scăderea interesului pentru jocurile de tip Loto sau Bingo.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, Max Bet SRL a avut cea mai mare cifră de afaceri (326 milioane lei), fiind urmată de Serious Bet SRL (167,8 milioane lei), Right Betting SRL (121,1 milioane lei), Baum SRL (97,2 milioane lei), Noreply Mozzart SRL (93,5 milioane lei). Operatorii de pariuri tradiționali au o contribuție anuală la bugetul de stat estimată la 120 milioane de euro.


Ce spun experții în domeniu?

În acest moment, legislația impune tuturor firmelor licențiate să se conecteze la un server oglindă. Toate pariurile sunt contorizate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”, a precizat Doru Gheorghiu, directorul executiv al Romanian Bookmakers. ”Piața pariurilor poate reprezenta un exemplu concret despre cum poate fi eliminată evaziunea fiscală prin intermediul colaborării dintre mediul de afaceri și stat”, a scris sursa citată. În ceea ce privește dependența de jocuri de noroc, s-a arătat că aceasta nu este o afecțiune frecventă în România, comparativ cu ce se întâmplă la nivelul Uniunii Europene.

România se încadrează în marja europeană a procentului de jucători care au depășit ceea ce numim linia divertismentului, respectiv 0,6% din populația de peste 18 ani. Marja europeană acceptată ca normală, dacă ne putem referi cu acest termen în relație cu jocul patologic, este de 0,5 – 6%”, a spus Steliana Rizeanu, psihoterapeut specializat în dependența de jocurile de noroc. Aceasta a mai precizat că peste 90% dintre pacienți sunt bărbați.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi