Devin Booker, noua minune din NBA! Recordul incredibil stabilit de puştiul lui Phoenix

Dumnezeu chiar a binecuvântat America! Altfel nu se explică cum aproape la fiecare reprezentaţie din NBA, americanii au parte de spectacol şi de faze de pe altă planetă! Ultima nebunie a fost reuşită de noul puşti minune din baschetul nord-american, Devin Booker.

În vârstă de 20 de ani, "extraterestrul" lui Phoenix Suns a marcat nu mai puţin de 70 de puncte în meciul cu Boston Celtics, pierdut cu 120 la 130 de echipa sa! Booker a devenit astfel al şaselea jucător din istoria NBA care reuşeşte performanţa de a marca peste 60 de puncte într-un singur meci!! Puştiul lui Phoenix a intrat astfel într-o galerie selectă, alături de legendarii Wilt Chamberlain, David Robinson, David Thompson, Elgin Baylor și Kobe Bryant - fiecare dintre ei autori a cel puţin 70 de puncte într-o partidă.

Booker a fructificat 21 din cele 40 de aruncări (dintre care 4 au fost de 3 puncte) şi 24 din cele 26 de execuţii de la linia de libere. De asemenea, Devin Booker (Foto: nba.com) a reuşit 8 recuperări şi 6 assist-uri în 45 de minute.

Acest lucru nu se întâmplă foarte des, mai ales împotriva unei echipe foarte bună defensiv ca Boston Celtics! Știam că trebuie să mă concentrez foarte mult în acest meci, dar să joci la Boston nu este deloc uşor.

Au fost foarte agresivi în prima jumătate şi a trebuit să joc şi eu la fel ca să mă acomodez. Am fost chiar ultra-agresiv. Colegii mei au început să-mi paseze, au început să creeze culoare foarte bune pentru mine. Restul e istorie...",

---a declarat epuizat, dar fericit, la finalul demonstraţiei sale Devin Booker

Un mare rol l-a avut şi antrenorul oaspeţilor. Earl Watson (fost jucător la Denver Nugget, Utah Jazz sau Indiana Pacers) a cerut time-out-uri la momentul potrivit, atunci când Celtics era pe val.

Tactica a fost una câştigătoare, gazdele regăsindu-şi cu greu cadenţa după aceste întreruperi intenţionate, care le-au fost de folos celor de la Phoenix Suns. Watson a oprit jocul de două ori în ultimele 44 de secunde şi elevii săi au comis două faulturi pentru a controla jocul şi a-i oferi lui Booker posibilitatea să "mitralieze" coşul gazdelor cu aruncările sale. Lucru care s-a şi întâmplat, puştiul lui Phoenix reuşind 5 puncte extrem de preţioase pentru el. 

Booker, omul spectacol 

Devin Booker îşi putea îmbunătăţi performanţa, dar a ratat două aruncări în ultimele două secunde. A promis că nu se va mai întâmpla să rateze atât de mult!.."Eu nu intru pe teren doar să joc, să fiu fericit că mă aflu acolo. Eu încerc de fiecare dată să fac spectacol şi să-i încânt pe spectatori. Nu-mi pasă dacă nu sunt plăcut de către fanii adverşi şi nici dacă mă fluieră. Noi jucăm să demonstrăm că putem face cu această echipă tânără. Pentru a le da un exemplu copiilor noştri, atunci când ei vor creşte. Ăsta este baschetul jucat de mine, de noi. Simplu..", mai zice Booker. (Foto: nba.com)

Noul "extraterestru" din NBA i-a mulţumit public actualului său antrenor, care a avut încredere deplină în el şi i-a acordat şansa vieţii. Earl Watson îl monitorza de ceva vreme şi, în 2015, echipa sa l-a draftat după ce a făcut minuni în campionatul universitar de baschet, la Kentucky. 

Întrebat dacă i s-a părut ciudat că a fost sărbătorit pentru cele 70 de puncte într-un joc în care echipa sa a pierdut, Booker a uimit.

E ciudat, pentru că am fost peste ei mai tot timpul. Dar, în același timp, modul în care am început sezonul ne face să căutam un motiv pentru a sărbători. Și asta înseamnă mult pentru mine, să-mi văd jucătorii fericiți.

Tyson Chandler m-a aplaudat. Jared Dudley a avut 10 aruncări, dar aproape de fiecare dată m-a căutat din priviri. E ciudat uneori, dar trebuie să vezi frumusețea în astfel de ciudățenii...Nu aș fi putut face asta fără echipa mea, așa că vom sărbători cu toţii!",

---a mai spus Booker

Noul star al lui Phoenix Suns a dat startul la petrecere chiar la vestiare. Şi cine îl poate acuza pentru asta? Cine mai reuşeşte aşa ceva, la 20 de ani, într-un singur meci, în cel mai tare campionat de baschet din lume?..

Devin are baschetul în ADN

Tatăl lui Booker a fost şi el un jucător respectat în NBA. Melvin Booker a debutat în echipa Universităţii din Missouri, la nici 18 ani. Dupa 6 ani, a atras atenţia marilor echipe din campionatul profesionist, fiind draftat de Houston Rockets.

Devin Booker, împreună cu tatăl său Melvin Booker. (Foto: gulflive.com)

Apoi a trecut la Denver Nuggets şi Golden State Warriors. La 25 de ani a hotărât să treacă Oceanul şi să semneze cu celebra Scavolini Pesaro din Italia. În cariera sa au urmat Sony Milano, Ulker Sport şi BC Khimki. A ales să se retragă de pe teren în Italia, de la Armani Jeans Milano (actuala Emporio Armani) - echipa patronată de celebrul creator de modă Giorgio Armani. 

Nu uitaţi, pe site-ul nostru găsiţi ponturi de la cele mai interesante meciuri din NBA. Vă sfătuiesc să le citiţi înainte să jucaţi la pariuri pe meciurile din cel mai tare campionat de baschet din lume. 

 

Foto: nba.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi